A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy edénybe kimérem és elkeverem egymással.
A vajat sütés előtt fél-egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen. Pár percig robotgéppel habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejet és a tojást. Szintén habosítsuk fel pár perc alatt.
Ezután 2-3 részletben hozzáadom a lisztes keveréket és simára keverem. Mehet 30 percre a hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő, 170 C fokra. Egy kanállal vagy fagyiskanállal adagoljuk ki a tésztát. A fent leírt adagból 20 keksz készül el. Nagyobb dió nagyságú adagokat rakjunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Egymástól két gombócnyi távolságra.
Kanál segítségével lelapogathatjuk, de magától is szét fog terülni a sütés során.
A sütőben 10-12 percig süssük. Ekkor még picit puha.
A tetejére megolvasztottam a csokit és megkentem a tetejét.