Az 50ml langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és a mézet. Hozzáadom az 50g lisztet és csomómentesre keverem. Lefedem és 15-20 percig félrerakom, hogy az élesztő felfusson.
Kimérem a 375 g lisztet, hozzáadom a tejet és az élesztős keveréket és elkezdem dagasztani. Amikor már kezd összeállni hozzáadom a citromhéjat, tojást és mandula kivonatot, tovább dagasztom.
Amikor elkeveredtek a hozzávalók, mehet bele a cukor, a vaj és 15 percig dagasztom. A végén hozzáadom a mandulát és elkeverem.
Lefedve egy órát kelesztem. Ezután kicsit kilisztezett felületen átgyúrom. Én egy kb 22-25 cm átmérőjű formát választottam így egyben kelesztettem tovább a tésztát. A hagyományos Panettone papír forma ennél kisebb, így annak megfelelően 2 vagy 3 részre osztjuk ebben a fázisban a tésztát.
A formát szilikonos sütőpapírral béleltem és cipóra formázott tésztát beleraktam. Lefedve újabb 60-80 percig kelesztettem.
Ha letelt az idő tojással megkentem a tetejét, megszórtam egy kevés mandulával és kristálycukorral.
A sütőt 165 C fokon előmelegítettem és 60 percig sütöttem. Félidő körül a tetejére nem rászorítva tettem egy alufólia borítást hogy ne égjen meg.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt. A papírforma azért is jó választás, mert ebben az esetben az alján érdemes átszúrni két hurkapálcát és egy tál fölött fejjel lefelé lógatni. Ha így hűl ki sokkal jobb állaga lesz a tésztának. Az eredeti verzió is így készül, de ez el is hagyható, az íze így is finom lett.