A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a kekszhez és a tejhez. A tej helyett használhatunk növényi tejet is. Darált keksznek karamellás teasüteményt használtam, de zabkeksszel vagy háztartási keksszel is elkészíthető.
Összekeverem a kekszes keveréket, majd egy 20-25 cm átmérőjű tortaformába szórom. Egy sima aljú pohárral elkezdem lelapogatni, amíg tömör és sima nem lesz. A tortaformát kibélelhetjük fóliával, hogy biztos ne tapadjon oda a formához, de anélkül is készíthető.
Ha ezzel megvagyok beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A joghurtot egy főzőedénybe kimérem, hozzáadom a kókuszt, a cukrot, a vaníliát és a zselatint. Alaposan elkeverem, majd közepes hőfokon felmelegítem. Nem szükséges felforralni, csupán a zselatint olvasztjuk meg benne.
Hagyom kihűlni, közben megolvasztom a csokit a vajjal.
Egy másik edényben felverem a habtejszínt, majd ráöntöm a kihűlt joghurtos keveréket és alaposan elkeverem.
Ezután ráöntöm a formában lévő kekszes aljra, majd mehet rá a csokiöntet, ha már kicsit kihűlt az is.
Ha több vajat adunk a csokihoz folyósabb lesz a krém a tetején.
Az egészet pár órára a hűtőbe teszem, kb 2-3 óra múlva pedig szeletelhető is.