Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Barackos wool roll bread recept

Barackos Wool Roll Bread

A tejben elkeverem a cukrot, hogy felolvadjon, majd beleszórom az instant élesztőt. Elkeverem, majd hagyom 10 percig állni, hogy felfusson.

A lisztet, a sót és a porcukrot kimérem és elkeverem egymással. 

A liszthez adom még a tojást, a habtejszínt és a felfuttatott élesztőt. Dagasztógépben, robotgép dagasztó kanállal vagy kézzel 10-15 percig dagasztom.

Amikor a tészta szépen összeállt, kicsit ragacsos, tapadós marad, ne adjunk hozzá több lisztet.

Formázzunk cipót belőle és egy tiszta magasabb falú edényben lefedve hagyjuk kelni 60 percet. A tészta legyen szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.

 

Barackos wool roll bread recept

Ha az idő letelt és a tésztánk körülbelül a kétszeresére megnőtt vegyük ki a tálból, kicsit formázzuk, lapogassuk meg, majd vágjuk 5 egyenlő részre. Formáljunk gombócokat belőle és további 15 percig kelesszük lefedve.

Ezalatt az aszalt gyümölcsöt aprítsuk fel. Én puha, húsosabb sárgabarackot választottam ez jól passzol az amúgy nagyon puha kalácshoz. Választhatunk más aszalt gyümölcsöt is.

Egy kerek tortaformát kb 25-30 cm átmérővel kenjünk ki vajjal vagy fújjuk ki olaj vagy vajsprayvel. Ha szeretnénk biztosra menni vagy tapasztaltuk már hogy a formánkba beletapadnak a sütik akkor tegyünk az aljába még egy sütőpapírt is (de az alatt is vajazzuk ki).

Ha a kis cipók megkeltek egyenként dolgozzunk velük az alábbi módon:

Nyújtsuk ovális formára, kb fél ujjnyi vastagra. Szemmel mérjük ki az ovális felét és a felső részét függőlegesen vágjuk be vékony, fél ujjnyi csíkokra. A félbe nem vágott alsó felébe szórjuk a feldarabolt aszalt gyümölcs ⅕-ét majd alulról felfelé tekerjük fel.

A feltekert tésztát helyezzük az előkészített sütőforma szélébe úgy, hogy a belső ívre feküdjön. Végezzük el ezt mind az 5 tészta adaggal.

Barackos wool roll bread recept

A tésztát fedjük le és kelesszük még 60 percig.

Ha ezzel megvagyunk melegítsük elő a sütőt légkeverésen 170 C fokra. A tészta tetejét kenjük le kevés tejjel. Majd mehet a sütőbe 15 percre.

Ha kész hagyjuk hűlni, majd egy vajazókés segítségével válasszuk el a tészta széleit a formától.

Ezután nincs más dolgunk, mint eltüntetni az egészet!

TUTI TIPP

Ha kelt tésztát készítesz mindig érdemes megválasztani a megfelelő lisztet. A búzakenyérliszttel például sokkal puhább és levegősebb végeredményt érhetünk el!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 ml langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 7 g instant élesztő
  • 300 g búza kenyérliszt
  • ½ tk só
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 100 ml 30%os habtejszín

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 70 g aszalt gyümölcs
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 ml langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 7 g instant élesztő
  • 300 g búza kenyérliszt
  • ½ tk só
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 100 ml 30%os habtejszín

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 70 g aszalt gyümölcs
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.