Mi az a ricotta?
A ricotta egy lágy, krémes, enyhén édeskés ízű sajt, amelyet leggyakrabban tejsavóból készítenek. Kiválóan alkalmas különböző ételek ízesítésére, mert semleges ízével remekül illik sós és édes fogásokhoz is.
A ricottát az olasz konyhában töltelékként használják tésztákban, például ravioliban vagy cannelloniban, de szendvicskrémként, mártogatósokhoz vagy akár pizzafeltétként is megállja a helyét.
Krémessége miatt süteményekben is kedvelt, mint például a ricottás pitében vagy sajttortában, ahol a gazdag textúrájával különlegesebb, lágyabb eredményt ad.
Így készítsd el a Spenótos-Ricottás tésztát!
Tegyünk fel vizet forrni, enyhén sózzuk meg. Amikor már forr, tegyük bele a gnocchi tésztát. Főzzük 2-3 percig, amíg fel nem úsznak a tészták a víz tetejére. Szűrjük le, és tegyük félre.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a spenótot. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, amíg a levelek össze nem esnek. Adjuk hozzá a fűszereket, a tejszínt és a lereszelt parmezánt. Kevergetés mellett főzzük pár percig, amíg besűrűsödik a krém. Adjuk hozzá a ricottát is.
Fedezd fel az olasz konyha varázsát az Ízmester Tészta és Pizza fűszerkeverékkel! A paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű és oregánó tökéletes harmóniája pizzához és tésztás ételekhez egyaránt kiváló. A praktikus, három fokozatban állítható szórófejes tubus ráadásul megkönnyíti a fűszer adagolását!
Tálaláshoz reszeljünk még rá egy kevés parmezánt!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!