Hirdetés
Frankfurti leves

Frankfurti leves

A recept támogatója:

ízmester logo

A frankfurti leves méltán népszerű a magyar konyhákban, hiszen tartalmas, gazdag leves.

A frankfurti leves nemcsak finom, de melengető hatású és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek energiát adnak a hűvösebb napokra. A hagyományos recept szerint a leveshez füstölt virsli vagy kolbász kerül, amely a húsos ízt emeli ki, míg a burgonya és a káposzta gondoskodik a sűrű, krémes textúráról.

Frankfurti leves

A leves alapja gyakran egy könnyű rántással vagy habarással készül, amely selymesebbé teszi az ételt, és a fűszerezésben is visszaköszönnek a klasszikus téli ízek, mint a fokhagyma, bors, kömény.

A recept variálható is, így a különböző régiókban más-más verziók készülnek – egyesek tejföllel gazdagítják, mások kolbász helyett füstölt sonkát adnak hozzá, vagy a káposztát apróra vágva főzik bele.

A frankfurti leves azért is vált igazán közkedveltté, mert viszonylag kevés hozzávalóból, mégis ízekben gazdag és laktató ételt kapunk.

 

Így készítsd el a Frankfurti leves receptet!

A Frankfurti leves elkészítéséhez első lépésként hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel. A káposztát aprítsuk nagyobb darabokra. A hagymát daraboljuk apróra.

A zsírt hevítsük fel, majd pároljuk üvegesre rajta a hagymát 1-2 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a fűszereket. Keverjük el.

Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, a paradicsompürét és öntsük fel a vízzel. Keverjük el és főzzük 10 percig.

Az Ízmester Morzsolt Majoranna íze enyhén édes, fűszeres és kissé citrusos, lágy, aromás jegyekkel. Az ételekhez kellemesen földes, meleg karaktert ad. Konyhában széles körben használható levesek, húsételek (különösen sertés- és csirkehús), mártások, zöldséges fogások, valamint kolbászok és pástétomok ízesítésére. Kiválóan illik krumplis ételekhez, tojásos fogásokhoz, és a mediterrán konyha kedvelt fűszere is.

Frankfurti leves

Ezután adjuk hozzá a képosztát és főzzük további 15 percig. A virslit karikázzuk fel és tegyük ezt is a leveshez. Főzzük még további 10 percig.

A tejfölt keverjük simára a liszttel. Szedjünk hozzá egy merőkanalat a leves levéből és keverjük simára.

Ezután folyamatos keverés mellett adjuk a leveshez. Főzzük 2-3 percig, mire újra összemelegszik és készen is vagyunk!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A káposzta tele van rosttal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal, amelyek erősítik az immunrendszert és támogatják az emésztést. Emellett alacsony kalóriatartalma miatt kiváló választás azok számára, akik egészségesen szeretnének táplálkozni.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 db virsli
  • 400 g burgonya
  • 400 g káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek zsír
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 2 tk csemege fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 200 g tejföl
  • 20 g finomliszt
  • 1,5 liter víz
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 4 db virsli
  • 400 g burgonya
  • 400 g káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek zsír
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 2 tk csemege fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 200 g tejföl
  • 20 g finomliszt
  • 1,5 liter víz
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.