A Cheddaros csirkemell elkészítéséhez első lépésként mossuk és tisztítsuk meg a csirkemelleket.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd helyezzük rá a csirkemelleket. Pirítsuk mindkét oldalát, amíg ki nem fehéredik, majd sózzuk, borsozzuk és fokhagymázzuk mindkét oldalát.
Ezután öntsük fel az alaplével és főzzük közepes lángon, lefedve, amíg át nem puhul a csirkemell, ez körülbelül 35-40 percet vesz igénybe.
A recept elkészítéséhez az Ízmester Fűszermalmokat használtam, amit bátran ajánlok azoknak, akik szeretik a praktikus és jól működő dolgokat. A beépített őrlőfej igazán erős, jól és gyorsan darál. A frissen őrölt fűszerek pedig sokkal ízesebbé teszik az ételeinket.
Amíg fő a csirke, pároljuk meg a brokkolit. Ehhez párolórács alá kevés vizet öntünk, majd miután felforrt, ráhelyezzük a megtisztított brokkoli fejeket. Lefedve, magas lángon 4-5 percig pároljuk. Ha kész vegyük ki és tegyük félre.
Ha a csirkemell elkészült, vegyük ki a csirkemelleket és a visszamaradt alaplevet fűszerezzük chilivel (elhagyható) és szerecsendióval. Adjunk hozzá egy kevés borsot, sót és fokhagymapelyhet is.
Adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot. Keverjük el, hagyjuk felolvadni, majd öntsük fel a tejszínnel és melegítsük össze pár perc alatt. Ha kész tegyük vissza a csirkemelleket, a brokkoli fejeket és már tálalhatjuk is.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!