A növényi tej fogyasztásának számos előnye van az állati tejhez képest, ráadásul te magad, otthon is el tudod készíteni. A VEGITAL.HU jóvoltából most egy növényi tejkészítő gépet is tesztelhettünk, amivel 30 perc alatt készítettem kókusztejet!
A Vegital növényi tejkészítő géppel a növényi tejek széles választékát tudod elkészíteni (pl. mandula, szója, kókusz, zab)! Emellett turmixként, levesfőzőként és vízforralóként is hasznosíthatod a konyhában!
Miért fogyassz növényi tejet?
Laktózmentesség: A növényi tejek laktózmentesek, így azok számára is jó választás, akik laktózintoleranciában szenvednek.
Alacsonyabb zsírtartalom: Sok növényi tej kevesebb zsírt tartalmaz, különösen a telített zsírok tekintetében, ami jobb lehet a szív- és érrendszeri egészség szempontjából.
Koleszterinmentes: A növényi tejek nem tartalmaznak koleszterint, ami szintén előnyös a szív- és érrendszeri egészség szempontjából.
Tápanyagok: Egyes növényi tejek, mint például a szójatej, magas minőségű fehérjeforrás.
Kisebb ökológiai lábnyom: A növényi tej előállítása általában kevesebb víz felhasználásával és alacsonyabb üvegházhatású gázok kibocsátásával jár, mint az állati tejtermelés. Ha pedig otthon készíted, még a csomagolás környezeti terhelését is megúszod!
Földhasználat: Kevesebb földet igényel a növényi tej előállítása, ami csökkentheti a mezőgazdaság által okozott erdőirtást és biodiverzitás-vesztést.
Állatvédelem: A növényi tejek fogyasztása lehetőséget nyújt az állatokkal szembeni etikusabb bánásmódra, elkerülve az állattenyésztés gyakran kritizált aspektusait.
Így készítsd el a Vegán “Tejbegrízt”
A vegán tejbegríz elkészítéséhez a kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket, a rizsdarát és az édesítőt egy főzőedénybe kimérem. Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
Amikor kész, tálkákba teszem. A tetejét megszórom kakaóporral és kókuszchipsel.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét a VEGITAL.HU támogatta!