Hirdetés
Waldorf Saláta

Waldorf Saláta

A Waldorf-saláta története az 1890-es évek végére nyúlik vissza, és a híres Waldorf-Astoria Hotelhez kötődik New Yorkban.

Az eredeti salátát Oscar Tschirky, az étterem főpincére, ismertebb nevén Oscar of the Waldorf, alkotta meg 1896-ban. Az eredeti recept egyszerű volt, csak három összetevőt tartalmazott: friss zellert, almát és majonézt. Később dióval és salátalevéllel egészítették ki, ami a ma ismert klasszikus változatot alkotja.

A saláta népszerűsége gyorsan növekedett, és azóta számos variációja készült. A Waldorf-saláta híres lett a kifinomultságáról és friss ízéről, gyakran szolgálják fel ünnepi alkalmakkor és különleges eseményeken.

 

Így készítsd el a Waldorf salátát!

A Waldorf saláta elkészítéséhez első lépésként mérjük ki a gyümölcsöket és zöldségeket, majd alaposan mossuk meg őket.

A diót durvára aprítsuk fel. A petrezselymet pedig vágjuk apróra. A szárzellert vágjuk hosszában félbe, majd kockázzuk fel.

A szőlő szemeket vágjuk félbe, majd ha szeretnénk távolítsuk el a magokat, így könnyebb lesz fogyasztani.

Waldorf Saláta recept

Ezután szedjük leveleire a salátát, majd kockázzuk fel az almát is miután eltávolítottuk a magházat.

Egy nagyobb tálba mérjük ki a joghurtot, a mézet. Nyomjuk ki a citrom levét, majd fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük ki alaposan, majd forgassuk bele a felaprított zellert, almát, szőlőt, petrezselymet és diót.

Egy másik tál alját béleljük ki a saláta levelekkel, majd kanalazzuk bele a keveréket. Ezzel készen is vagyunk!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el lépésről-lépésre, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A dió gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét. Emellett jelentős mennyiségű antioxidánst és E-vitamint tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a sejtek védelméhez és az öregedési folyamatok lassításához. Magas rosttartalma segíti az emésztést és hozzájárul a teltségérzet kialakításához, elősegítve az egészséges testsúly fenntartását.

Hozzávalók

  • 250 g szárzeller
  • 500 g zöldalma
  • 500 g vörös szőlő
  • 150 g római saláta
  • 150 g dió
  • 150 g görög joghurt
  • ¼ csomag friss petrezselyem
  • 2 ek méz
  • ½ citrom leve
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 5 g só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 250 g szárzeller
  • 500 g zöldalma
  • 500 g vörös szőlő
  • 150 g római saláta
  • 150 g dió
  • 150 g görög joghurt
  • ¼ csomag friss petrezselyem
  • 2 ek méz
  • ½ citrom leve
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 5 g só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.