A Waldorf-saláta története az 1890-es évek végére nyúlik vissza, és a híres Waldorf-Astoria Hotelhez kötődik New Yorkban.
Az eredeti salátát Oscar Tschirky, az étterem főpincére, ismertebb nevén Oscar of the Waldorf, alkotta meg 1896-ban. Az eredeti recept egyszerű volt, csak három összetevőt tartalmazott: friss zellert, almát és majonézt. Később dióval és salátalevéllel egészítették ki, ami a ma ismert klasszikus változatot alkotja.
A saláta népszerűsége gyorsan növekedett, és azóta számos variációja készült. A Waldorf-saláta híres lett a kifinomultságáról és friss ízéről, gyakran szolgálják fel ünnepi alkalmakkor és különleges eseményeken.
Így készítsd el a Waldorf salátát!
A Waldorf saláta elkészítéséhez első lépésként mérjük ki a gyümölcsöket és zöldségeket, majd alaposan mossuk meg őket.
A diót durvára aprítsuk fel. A petrezselymet pedig vágjuk apróra. A szárzellert vágjuk hosszában félbe, majd kockázzuk fel.
A szőlő szemeket vágjuk félbe, majd ha szeretnénk távolítsuk el a magokat, így könnyebb lesz fogyasztani.
Ezután szedjük leveleire a salátát, majd kockázzuk fel az almát is miután eltávolítottuk a magházat.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a joghurtot, a mézet. Nyomjuk ki a citrom levét, majd fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük ki alaposan, majd forgassuk bele a felaprított zellert, almát, szőlőt, petrezselymet és diót.
Egy másik tál alját béleljük ki a saláta levelekkel, majd kanalazzuk bele a keveréket. Ezzel készen is vagyunk!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el lépésről-lépésre, nézd meg ezt a videót!