A mogyorót mérjük ki és késsel aprítsuk fel. Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többi pedig megy majd a tésztába.
A sütőtökről távolítsuk el a héját, magozzuk ki és kockázzuk fel. Öntsük fel hideg vízzel amennyi ellepi, majd tegyük fel főni. Kb 10-15 perc alatt puhára fő, ekkor öntsük le róla a vizet. Hagyjuk kihűlni, majd turmixoljuk vagy villával pürésítsük.
A vajat a cukorral keverjük el, majd adjuk hozzá a tojást és habosítsuk fel. Ezután adjuk hozzá a sütőtök pürét, a fűszereket, a joghurtot, a vaníliát, ezekkel is keverjük el alaposan.
A lisztet mérjük ki és keverjük el a sütőporral, majd adjuk a tésztához 3-4 részletben. A végén adjuk hozzá a mogyorót, majd keverjük el.
Egy normál méretű kuglóf formát fújjunk ki olajspayvel, majd mehet bele a tészta.
Előmelegített sütőben légkeverésen 170 C fokon 50 percig sütjük.
A díszítéshez készítsünk cukormázat: 4 ek porcukrot keverjünk el 2 ek vízzel. Amikor a tészta megsült, hagyjuk hűlni. Mikor kihűlt vegyünk ki a formából és kenjük be egy ecset segítségével a cukormázzal. A tetejére szórjuk rá a maradék mogyorót.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!