A kenyeret felkockázom, meglocsolom kevés olívaolajjal, megszórom 1 teáskanál bazsalikommal, majd alaposan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, majd előmelegített sütőben 200 C fokon, grillen 4-5 perc alatt készre sütöm.
Használhatunk bolti előre elkészített kenyérkockát is, de el is hagyhatjuk ezt a lépést.
A zöldségeket megmosom, a répát meghámozom, majd hámozó segítségével hosszanti irányban vékony szeleteket vágok.
A káposztát felszeletelem, de fel is kockázhatjuk. A koktélparadicsomokat félbevágom, a lilahagymát apró kokckákra vágom.
A cékláról leszűröm a levet, majd a zöldségeket a quinoával együtt egy tálba öntöm és alaposan összekeverem egymással. Megszórom a lenmaggal, majd elkészítem az öntetet.
Az öntethez kimérem egy kis tálkába a hozzávalókat, elkeverem egymással, majd meglocsolom vele a salátát és már tálalhatom is.
Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a GLOBUS Konzervipari Zrt. támogatta.