A tortillához kimérem a hozzávalókat, majd dagasztógépben vagy kézzel 15 percig dagasztom. Lefedve 30 percet hagyom pihenni.
Ha letelt az idő 8 részre osztom. Amíg nyújtásra várnak szintén lefedem, hogy ne száradjon ki.
Egy kb 30 centi átmérőjű serpenyőt felmelegítek. Magas hőfokkal dolgozzunk, hogy sütés közben ne száradjon ki a tortilla.
A nyújtást egyenként végzem, a felületet meghintem liszttel és kukoricadarával (ettől ropogósabb lesz) majd olyan vékonyra nyújtom amennyire csak tudom.
A serpenyőbe teszem, magas hőfokon, kb 1-2 perc alatt megsül oldalanként. Vigyázzunk mert könnyen odaég.
A megsült tortillát konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
A krémhez az olivabogyót és fokhagymát egy kisebb hőálló tálba teszem. Adhatunk még hozzá hagymát, paprikát, paradicsomot chilipaprikát is, ami éppen van otthon. Ráöntöm az olivaolajat, fűszerezem majd mehet is az előmelegített sütőbe 200 C fokon 20 percre.
A fetát lecsöpögtetem, majd konyhai darálóba teszem. Hozzáadom a tejet, a mézet és a fűszereket, majd addig darálom, amíg egységes, krémes nem lesz.
Ha sózni szeretnénk mindenképp kóstoljuk meg, a feta miatt alapvetően sós lesz.
Ha mindezzel megvagyunk már nincs más hátra mint mártogatni a frissen sült tortillát!