Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Mini kávés pavlova recept

Kávés Mini Pavlova

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

Hozzávalók a meringuehez:

  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 2 púpos tk keményítő
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml erősre főzött kávé
  • 60 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 csapott ek kakaópor

A Pavlova egy habcsókalap, amely kívül ropogós, belül pedig krémesen puha, habos szerkezetű marad. Ezt a kettősséget tartják sokan a desszert legnagyobb titkának és vonzerejének.

A tökéletes Pavlova elkészítésének kulcsa elsősorban a friss tojásfehérje, a precíz habosítás, és az alacsony hőmérsékleten, lassan történő sütés. Így alakul ki a jellegzetes külső roppanós burok, miközben a belseje megőrzi puhaságát.

A receptben a cukor mennyisége sem véletlen: egyrészt stabilizálja a tojáshabot, másrészt megadja a finom édességet és a karamelles ízvilágot a tésztafelületnek.

kávés pavlova recept

 

A hagyományos Pavlova tetejét tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel – például eperrel vagy málnával – díszítik, de számtalan variáció létezik. Gyümölcsös ragu, citromkrém, édes karamellmártás vagy akár csokoládé ganache is kerülhet rá. A különböző ízkombinációk mellett a formával is lehet játszani: készíthetünk egy nagy tortalapot vagy apró, egy személyes mini verziókat is.

A kávés mini Pavlova recept egy kis csavart ad a klasszikus habcsóktortának. A lágy kávéaroma kiválóan harmonizál az édességgel és a krémességgel, ráadásul igazán mutatós és izgalmas desszert is kerekedik belőle.

 

Így készítsd el a Mini kávés pavlova receptet!

Első lépésként főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 110°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A Bialetti Bridgerton kollekció a jól ismert Netflix sorozat letisztult eleganciáját és stílusát varázsolja a mindennapjaidba. A pasztell kék és arany árnyalatokkal díszített Moka Express kotyogós kávéfőző 3 és 6 adagos kiszerelésben is elérhető.

A kollekció része továbbá a Royal Regency Blend őrölt kávé, virágos aromavilággal és közepes pörköléssel nyújt különleges ízélményt. Nespresso kompatibilis kapszulákat, valamint egy stílusos, 460 ml-es rozsdamentes acél termoszt is találsz a kollekcióban, hogy a Bridgerton-hangulatot bárhová magaddal vihesd!

bialetti bridgerton

Válasszuk szét a tojásfehérjéket, majd tegyük őket egy tiszta, zsírtalanított keverőtálba. Adjuk hozzá a sót, és kezdjük el közepes sebességgel habbá verni. Amint a hab elkezd formát ölteni, fokozatosan szórjuk hozzá a kristálycukrot. Közben emeljük a keverési sebességet, és addig folytassuk a habosítást, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.

Amikor a hab már selymesen fényes és stabil, szitáljuk hozzá a kukoricakeményítőt, csorgassuk bele az ecetet, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá.

Ezután kanalazzuk a habot a sütőpapírra 5 kisebb, kör alakú halomba. Adagolhatjuk kanállal, spatulával vagy habzsákból is kinyomhatjuk. A kanál hátával vagy spatula segítségével alakítsunk ki egy kis mélyedést a közepükben. Így „fészek” formát kapunk, amelyet később megtölthetünk a krémmel. Megkönnyítjük a dolgunk, ha előzetesen felrajzolunk körzővel 5 db 12 cm közötti kör formát.

Csúsztassuk a tepsit a 110°C-ra előmelegített sütőbe (alsó-felső sütési módon), és süssük a mini habcsókokat nagyjából 60 percig. A sütési idő alatt lehetőleg ne nyissuk ki a sütőt. Amint lejárt a sütési idő, kapcsoljuk le a hőt, de hagyjuk bent a habcsókokat a sütőben további 2-3 órán át, hogy lassan hűljenek le és ne repedjenek meg. Ezzel a technikával érhetjük el a ropogós külsőt és a puha, habos belsőt.

Tálalás előtt verjük fel a mascarponét, a porcukorral, a vanília kivonattal, a kávéval és a csipet sóval. Ha elkészült, kanalazzuk a kihűlt mini Pavlovák tetejére, és hintsük meg kakaóporral a tetejét.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

TUDTAD?

A Pavlova névadója Anna Pavlova, a világhírű orosz balerina, akinek kecses és légies táncát idézi ez a légiesen könnyed desszert.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

Hozzávalók a meringuehez:

  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 2 púpos tk keményítő
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml erősre főzött kávé
  • 60 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 csapott ek kakaópor
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.