A kávé a hagyományostól eltérő módon, például süteményekben és édességekben is gyakori összetevő. A kávé jellegzetes íze új, izgalmas ízkombinációkat kínál.
A kávé íze jól párosítható csokoládéval, vaníliával, karamellel is. A gasztronómiai trendek és kultúrák gyakran inspirálnak minket arra, hogy új formában fogyasszunk egy már megszokott alapanyagot, vagy összetevőt.
Ilyen a kávé is, az olyan trendek, mint a kávé alapú desszertek, a specialty kávék és a kávéval ízesített különlegességek, mind hozzájárulnak a kávé népszerűségéhez.
Így készítsd el a Kávés gumicukrot!
A Kávés gumicukor elkészítéséhez első lépésként készítsük el a kávés réteget. Főzzünk le egy jó nagy adag kávét!
A Kávés gumicukorhoz szükséges kávét a gyönyörű MOKA EXCLUSIVE krém színű kotyogóssal készítettem el, amit a pasztell több árnyalatában is megtaláltok a Bialettinél!
Adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot is. Keverjük el benne a zselatint, majd kezdjük el melegíteni. Amikor a zselatin szemmel láthatóan elolvadt benne készen is vagyunk, nem szükséges forralni vagy főzni.
Ezután töltsük szilikonformába, majd tegyük hűtőbe egy órára dermedni. Amikor letelt az idő készítsük el a tejszínes réteget, ehhez a tejszínt, a zselatint és a cukrot felmelegítve ismételjük meg a kávé réteghez szükséges folyamatot.
Töltsük a tejszínes réteget a kávésra – a receptben ¾ rész kávéra ¼ rész tejszínes réteget töltöttem, de elkészíthetjük pusztán a kávés réteget is a tejszínes nélkül, majd tegyük ismét hűtőbe a szilikonformákat 1 órára.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.