Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Jaffa szelet recept

Jaffa szelet

A recept támogatója:

spájz logo

A Jaffa szelet igazi retró!

A Jaffa szelet kiváló választás baráti vagy családi összejövetelekre, mivel látványos és ízletes desszert, amelyet könnyű elkészíteni.

Piskóta alap: Az alsó réteg egy egyszerű piskóta, amely lehet sima vagy kakaós.

Krém: A piskótára egy vaníliás vagy citromos ízű krém kerül, amely lehet túrós vagy pudingos alapú, attól függően, hogy melyik változatot készítik.

Zselé réteg: A tetején található narancs ízű zselé, amelyet narancs ízű üdítőitalból készítenek. Ez a réteg adja meg a sütemény jellegzetes narancsos ízét és színét.

Jaffa szelet

Így készítsd el a Jaffa szeletet!

Első lépésként készítsük el a piskóta tésztát. A tojásokat üssük fel, majd habverő segítségével 1-2 perc alatt habosítsuk fel. A porcukrot szitáljuk át, majd 3-4 részletben adjuk a tojásos keverékhez. A tojásokat a cukorral együtt habosítsuk további 1-2 percig.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt és a vanília kivonatot, ha folyékony állagú vaníliát választunk. Adjuk hozzá a narancs kivonatot, vagy reszeljük hozzá egy kezeletlen narancs héját.

Egy tálba mérjük ki a lisztet, a kakaót és a sütőport. A vanília típusától függően a nedves vagy a száraz összetevőkhöz keverjük. A recept elkészítéséhez őrölt vaníliát használtam, így a liszthez adtam hozzá. Keverjük el.

Spatula segítségével, óvatos mozdulatokka adjuk a lisztes keveréket a tojásokhoz 3-4 részletben.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd 25×35 cm méretben oszlassuk el a tésztát a tepsin. Előmelegített sütőben, légkeverésen 165 C fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta hűl, készítsük el a túrós krémet. Ehhez a túrót villával törjük össze. A szoba hőmérsekletű vajat habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az átszitált porcukrot. Habosítsuk további 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a túrót és keverjük el alaposan.

A kisütőtt piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk le a széleket. Kenjük el rajta egyenletesen a túrós krémet és tegyük a hűtőbe pihenni, míg elkészítjük a naracsos réteget.

Az összeállításhoz használhatunk torta keretet, ami megkönnyíti a dolgunk.

A narancs réteg elkészítéséhez keverjük el a vizet a Spájz Jaffa szörppel. Vegyünk ki belőle 1-2 merőkanálnyi mennyiséget, amihez adjuk hozzá a keményítőt. Keverjük csomómentesre.

fanta szelet recept

A szörpöt tegyük fel főni. Mikor már eléggé meleg, de még nem forr, folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a keményítős keveréket. Főzzük még egy percig, amíg be nem sűrűsödik.

A már korábban összeállított túrós réteg tetejére kanalazzuk, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni. A tökéletes állag eléréshez 2-3 órát mindenképp pihentessük, de akár egész éjszakára is hagyhatjuk állni.

Ha kész, nincs más hátra, mint felszeletelni és élvezni az ízeket!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Spájz Szörp támogatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUDTAD?

A Spájz Jaffa szörp 100%-ban természetes alapanyagokból készül, ízfokozó, aroma-, színezék-, sűrítmény és tartósítószer-mentes. Ráadásul allergén anyagokat sem tartalmaz!

A recept támogatója:

spájz logo

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 tojás
  • 120 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 g tejföl
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk narancs kivonat vagy 1 kezeletlen narancs reszelt héja

 

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 600 g túró
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a narancsos réteghez:

  • 500 ml víz
  • 400 ml Spájz Jaffa szörp
  • 60 g étkezési keményítő
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 tojás
  • 120 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 g tejföl
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk narancs kivonat vagy 1 kezeletlen narancs reszelt héja

 

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 600 g túró
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a narancsos réteghez:

  • 500 ml víz
  • 400 ml Spájz Jaffa szörp
  • 60 g étkezési keményítő
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.