A káposztát levelekre bontom. Vizet forralok, majd egy hőálló edényben legforrázom őket. Körülbelül 5 percet hagyom ázni, majd leszűröm.
A darálthúst fűszerezem, hozzáadom a borsot, fűszerpaprikát, 2 g sót, a rizst és alaposan elkeverem egymással.
Egy hőálló sütőedénybe öntöm a konzerv paradicsomot, hozzáadom a cukrot, a sót és elkeverem.
A leveleket egyesével betöltöm. A tenyeremben kiterítem, majd a másik kezemmel kisebb gombócokat formázok. A levélre teszem, majd a széleit behajtva betekerem.
A kész tekercseket a paradicsomra teszem és ezt addig folytatom, amíg a káposzta és a hús el nem fogy.
A kisebb leveket egymással kiegészítve használom fel “egy levélként”, hogy be tudjam tölteni.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A gombócokat lefedem alufóliával majd mehet a sütőbe. 30 perc után leveszem az alufóliát és további 10-15 percig sütöm, amíg a káposztalevelek kicsit megpirulnak.
Jó étvágyat!