Mondhatnánk, hogy minek bajlódni vele, mikor a boltban kész porokat is kapni. Ugyan!
Ennél egyszerűbb recept a világon nincs, ráadásul a fejemet teszem rá, hogy sokkal, de sokkal finomabb! Na meg tuti nem lesz csomós, mint a bolti!
Az eredeti receptben étcsokoládéval készül, ha viszont jobban szereted a lágyabb ízeket, cseréld le a felét tejcsokira!
A francia forró csokoládé gazdag és krémes, mintha nem is ital lenne, hanem egy kész desszert.
Na de milyen kávét válasszunk a recept elkészítéséhez?
A Dolce&Gabbana x Bialetti kollaboráció termékeit próbáltuk ki, amik okoztak némi meglepetést a számunkra. (Megsúgom, jobbak, mint azt elsőre tippeltük!)
Az eddigi tapasztalataim alapján inkább “vizesebb, hígabb” kotyogós kávékat kóstoltam, pedig egy időben nagyon kísérleteztem itthon a tökéletesítésével, mégis jobban szeretem a nagy nyomáson készült kávékat. Testesek, krémesek, nekem az a no.1. Ennek fényében kicsit mindig szkeptikus vagyok, ha kotyogós kávéval kínálnak, na meg sok túlárazott nagy márkás termékben is csalódtam már, de nézzük, meg tud-e lepni a Dolce&Gabbana x Bialetti termékcsomag!
A Dolce&Gabbana x Bialetti kotyogós és kávétartó fémdoboz stílusáról túlzás lenne azt állítani, hogy az én ízlésem volna, de hozza az olaszos életérzést. Ha lenne egy tengerparti nyaralóm – ami sajnos nincs – szívesen rendezném be autentikus dolgokkal és ez a termékcsalád pont ilyen!
“Az exkluzív Dolce&Gabbana kiadású Moka Express tisztelgés Szicília művészete, mesterségei, tájai és egyedi színei előtt, újrateremtve a szicíliai kordé dekoratív motívumait: ez a sziget folklórjának egy olyan eleme, amely hagyományaival együtt mindig is a Dolce&Gabbana esztétikájának középpontjában állt.”
www.bialettikave.hu
Azt az egyet sajnálom, hogy indukciós főzőlapon nem működik, ahogy akármelyik más ilyen típusú kotyogós sem, DE lehet kapni teljesen megfizethető áron saját márkás “átalakítót” hozzá, ami nagyon ötletes és jó megoldás.
Egy gyors kereséssel a neten rengeteg ajánlást találtam és több blog nevezi a legjobb kotyogós márkának a Bialettit, szerintem teljes joggal, nagyon telt, aromás, semmiben sem maradt alul az itthoni kávégépünkkel szemben.
És a Perfetto Moka Irresistibile őrölt kávé? Finomra őrölt, csokis-mogyorós ízjegyekkel. A kávé 80% Arabica és 20% Robusta keverékéből áll. Közepes pörkölésű, 8-as intenzitású.
Megéri-e az árát?
A Dolce&Gabbana Perfetto Moka jelenleg 7.490.- forintért kapható, míg egy jobb minőségű őrölt kávét bármelyik hipermarketben 1500-2500.- forintért megvehetünk. De össze lehet-e hasonlítani egy Dolce&Gabbana ruhát egy fast fashion márkával? Nem hiszem.
Specialty kávékkal összehasonlítva máris közel azonos árfekvéshez értünk, így azt gondolom kávé fanoknak mindenképpen kipróbálandó, ajándéknak pedig egyenesen tökéletes azoknak a szeretteinknek, akikre ráfér már egy jó kávézás!
Így készítsd el a franciák kedvenc forró csokiját!
A recept elkészítéséhez először is főzzünk le egy adag espressot. Egy főzőedényben kezdjük el melegíteni a tejet, a tejszínt és a cukrot.
A csokoládét vágjuk apróbb darabokra, majd adjuk a kávéval együtt a meleg tejes keverékhez. Gyakori keverés mellett főzzük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Közepes hőfokon dolgozzunk és figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel.
Ezután már csak pohárba kell töltenünk, nyomni rá egy nagy adag tejszínhabot és bekuckózhatunk egy jó sorozat vagy könyv mellé.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.