A jégsaláta leveleket öblítsük le, majd vágjuk fel 1 cm vastag csíkokra.
A céklát is öblítsük át, majd szűrjük le. A lilahagymát kockázzuk apróra.
Ezután el is kezdhetjük a saláta összeállítását. Egy lapos tányér közepére helyezzünk egy kisebb kör alakú tálkát, e köré fogjuk elrendezni a hozzávalókat, majd elvesszük és így kapjuk a koszorú alakot.
Első rétegben rakjuk a tányérra a jégsalátát. Erre kerül a cékla, majd a tördelt feta sajt. Ezután jöhet rá a dió és az aszalt gyümölcs. A videóban aszalt fekete berkenyét használtam, de bármilyen aszalt gyümölcs jól illik hozzá, vörösáfonyával kimondottan kellemes párosítás.
Szórjuk meg a lilahagymával, majd jöhet rá a balzsamecet és készen is vagyunk. A leírt mennyiség két ilyen tányér elkészítéséhez elegendő.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.