A “Sour” egy klasszikus koktél fajtát jelöl, amelynek alapvető összetevői egy szeszes ital (mint például gin, whisky vagy rum), friss citruslé (általában citromlé) és valamilyen édesítőszer, például cukorszirup.
A “sour” szó angolul “savanyút” jelent, ami a koktél jellegzetes savanykás ízére utal, amit a citruslé ad.
A “Sour” koktélok könnyen variálhatók az alap szeszes ital cseréjével, így számos változatuk létezik, mint például a Whiskey Sour, Gin Sour vagy Pisco Sour.
Így készítsd el a Gin Sour koktélt!
A Gin Sour koktél elkészítéséhez először előkészítünk egy shaker-t. Ebbe beleöntjük a száraz gint, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet és a cukorszirupot.
Ezután néhány jégkockát teszünk bele, hogy az ital megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek. A keveréket rázzuk 15-20 másodpercig; eközben figyeljük a shaker külsejét, és amikor néhány vízcsepp már megjelenik rajta a kondenzáció miatt, tudhatjuk, hogy az ital elérte a megfelelő hőmérsékletet.
Közben előkészítünk egy tumbler poharat, amelybe egy nagy jégkockát helyezünk, hogy az ital továbbra is hideg maradjon. Végül a shaker tartalmát óvatosan átszűrjük a pohárba, akár a shaker beépített szűrőjén, akár egy külön bárszűrő segítségével, hogy a jégdarabok és esetleges citrommagok ne kerüljenek bele.
Ezzel elkészült a frissítő Gin Sour koktél, amelyet azonnal fogyaszthatunk. Egészségünkre!
Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!