Mi az a Limoncello?
A Limoncello egy olasz eredetű likőr, amelyet citromból készítenek. Ez a frissítő ital jellemzően citromhéjból, alkoholból, vízből és cukorból készül, és általában nagyon édes és erősen citromos ízű.
A limoncello eredetileg Dél-Olaszországból, különösen az Amalfi-partvidékről, Szicíliából és Capri szigetéről származik.
Így készül a Limoncello!
A Limoncello recept elkészítéséhez a citromokat alaposan mossuk meg, amihez használhatunk egy kevés szódabikarbónát is. A recept elkészítéséhez kezeletlen, bio citromot használjunk!
A citromok héját hámozzuk meg. Így a vékony sárga réteget kapjuk meg a recept elkészítéséhez, a keserű, belső héj része nélkül.
Ezeket tegyük egy üvegbe, majd öntsük fel a ginnel. Adjunk hozzá egy szál rozmaringot, majd hagyjuk állni 5-7 napig szobahőmérsékleten. A tetejét fedjük le, de ne zárjuk le légmentesen.
Ha letelt az 5 nap, egy főzőedénybe tegyünk vizet, adjuk hozzá a cukrot és melegítsük fel. Forraljuk 2-3 percig, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni.
Amikor lehűlt, szűrjük le a gint, hogy eltávolíthassuk a citromhéjakat. Öntsük össze a cukorsziruppal és már készen is vagyunk!
Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!