Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Zöldségleves kocka

Zöldségleves kocka

A házilag készített zöldségleves kocka a boltival ellentétben nem tartalmaz sűrítőanyagokat, színezékeket, cukrot, pálmazsírt és ízfokozókat sem!

Fagyasztóban hosszú ideig eltartható, de por formában is elkészíthetjük!

A zöldségleves kockát felhasználhatjuk levesek készítéséhez, de minden olyan ételhez is, amihez alaplé szükséges.

Első lépésként tisztítsuk meg a zöldségeket, majd kockázzuk fel apróra. A fokhagymát zúzzuk össze fokhagyma törővel.

Zöldségleves kocka recept

Egy nagy serpenyőbe öntsük az olívaolajat, és pároljuk 3-5 percig a vöröshagymát rajta. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a többi zöldségeket, majd magasabb hőfokon pároljuk 20 percig. Félidőnél adjunk hozzá egy kevés vizet.

Amikor ez elforrt, adjuk hozzá a sót, keverjük át alaposan, majd pároljuk további 20-30 percig. Ha letelt az idő és megpuhultak a zöldségeink, vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a petrezselymet is. Botmixerrel pürésítsük le.

Egy sütőpapírral bélelt tepsin vagy tálcán simítsuk el (kb 27×39 cm) , kb ujjnyi vastagon. Tegyük 2-4 órára fagyasztóba, amíg eléggé megdermed ahhoz, hogy szeletelni tudjuk. Ezután adagoljuk ki: vágjuk fel kb 2,5×2 cm méretű kockákra, a boltihoz hasonló méretűre.

Zöldségleves kocka recept

A tároláshoz én egy műanyag dobozt használtam, amibe sütőpapírból vágtam lapokat és arra rétegezve helyeztem el egymás mellé a kockákat. Így ha szükségem van rá gyorsan elő tudom venni, viszont kevesebb csomagolóanyagot igényel, mint egyesével lecsomagolva. Fontos, hogy egymástól jól elkülönítve fagyasszuk le, különben összeragad, viszont ha már megfagyott egy zacskóba is ömleszthetjük helytakarékosságból.

Hűtőben a paszta kb 1 hétig áll el. Felhasználását tekintve a boltihoz hasonló módon tudunk eljárni, 1 kocka hasonló ízesítést fog adni. Fagyasztva csak adjuk hozzá a kockát, és nagyon hamar ki is olvad.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUTI TIPP

Ha por formában szeretnénk tárolni, sütőpapírral bélelt tepsin vékonyan elkenve 60-70 C fokon 6-8 óra alatt kiszárítható. Ezután csak össze kell törni, majd ledarálni. A benne lévő só miatt, így is jól eltartható.

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 500 g zeller
  • 350 g sárgarépa
  • 300 g petrezselyemgyökér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g só
  • 3 ek olívaolaj
  • 150 ml víz
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 2 db vöröshagyma
  • 500 g zeller
  • 350 g sárgarépa
  • 300 g petrezselyemgyökér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g só
  • 3 ek olívaolaj
  • 150 ml víz
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv