A kókuszzsírt felmelegítettem, hogy folyékony legyen. Ez nem a nagyobb kiszerelében kapható, sütésre használható kókusz olaj, hanem egy fehér, kókuszillatú, kókuszvaj.
Én adtam hozzá egy kis rózsavizet, de ez elhagyható.
Keverjük el a hozzávalókat. A kókuszreszelék eltérő lehet, így ha nem áll össze, adjunk hozzá még egy, két evőkanál vizet.
A végén egy összegyúrható, formázható masszát kell kapnunk.
Rakjuk fél órára a hűtőbe, hogy a kókuszzsír megdermedjen és könnyebben tudjuk formázni. Kézzel is szaloncukor formájúra alakíthatjuk, én egy csokoládé bonbon készítéshez való szilikon formát választottam.
A formázás után tegyük 5-10 percre fagyasztóba a formázott szaloncukrokat, hogy a csokimártásnál ne olvadjon vissza.
Egy edénybe tegyünk vizet, majd helyezzünk rá egy másik fém keverőedényt, vagyis gőz felett olvasszuk meg a csokoládét.
A szaloncukrokat teljesen be is fedhetjük csokival, de ha csak a talpakat mártjuk sokkal könnyebb dolgunk lesz.
Ha megvan helyezzük szilikonos sütőpapírra és hagyjuk megdermedni. A csokis talpakat márthatjuk még pisztácia őrleménybe, mogyoródarába, vagy liofilizált málnába, bármibe amibe szeretnénk, nálam ezek voltak itthon.
Vegán, cukormentes fehércsokit is próbáltam mártani, ez azonban az összetevők miatt nem alkalmas erre a célra. Ha nem vagyunk laktózérzékenyek tejcsokit is választhatunk a mártáshoz.