Miért fogyasszunk rendszeresen fokhagymát?
A fokhagyma fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, melyek miatt érdemes rendszeresen beépíteni az étrendünkbe.
Az egyik legfontosabb tulajdonsága az antibakteriális és antivirális hatása, ami hozzájárul a fertőzések megelőzéséhez és leküzdéséhez. Ez különösen hasznos lehet a megfázásos és allergiás időszakokban, amikor az immunrendszerünk erősítésére van szükség.
A fokhagyma jótékony hatással van a szív- és érrendszerre is, mivel segíthet csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet, ezáltal hozzájárulva a szívbetegségek megelőzéséhez.
Emellett a fokhagyma erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a káros szabad gyökök ellen.
Az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatása is figyelemre méltó. A fokhagyma segíthet fenntartani az egészséges bélflórát, elősegítve a jó baktériumok növekedését és visszaszorítva a káros baktériumokat.
Továbbá, a vércukorszint szabályozásában is hasznos lehet, ami különösen előnyös a cukorbetegek számára.
Így készítsd el a Vegán Pirított tésztát tofuval és brokkolival!
Első lépésként itassuk fel a felesleges nedvességet a tofuról, majd daraboljuk fel. A keményítőt, a fokhagyma granulátumot és a sót keverjük el, majd forgassuk meg benne a tofut. Tegyük félre, amíg elkészítjük a szószt.
Ehhez először is a keményítőt keverjük simára a vízzel. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük el alaposan, a főzővizet csak később adjuk hozzá.
Egy főzőedényben forraljunk kevés vizet, majd gőz fölött pároljuk meg a rózsákra szedett brokkolit 5-6 perc alatt.
A tésztát egy edényben forrázzuk le annyi forró vízzel, ami ellepi és hagyjuk benne 6-8 percig. (Az általunk választott tészta alapján nézzük meg a főzési időt a csomagoláson és aszerint dolgozzunk.) Ha letelt az idő, szűrjük le róla a vizet.
A szezámolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd süssük ki benne a tofukat oldalanként 2-3 perc alatt. Ha kész, szedjük ki a tofukat és öntsük ugyanabba a serpenyőbe a már kikevert szószt. Adjunk hozzá 1 merőkanál főzővizet és keverjük simára.
Ezután mehet bele a tészta. Forgassuk át, hogy mindenhol érje a szósz, és pirítsuk pár percig a serpenyőben.
Tálaláskor helyezzük rá a brokkolikat és a kisütött tofut.
A recept elkészítéséhez az Ízmester Fokhagyma granulátumot használtam, ami remek ízt kölcsönöz az ételeknek, így hagyományos és modern fogásokhoz egyaránt ideális választás.
A fokhagyma granulátumot hatékonyan használhatjuk szószokban, mártásokban és pácokban, mivel könnyebben elkeveredik, mint a friss, zúzott fokhagyma.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!