Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
szezámos csokis keksz

Szezámos csokis keksz

Hozzávalók

  • 100 g mandulaliszt
  • 100 g nádcukor
  • 100 g tahini
  • 30 g növényi tej
  • 60 g csokoládé
  • 25 g szeletelt mandula
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só

A tahini sokkal több annál, mint a hummusz alapanyaga – valójában a sütemények világában is igazi aduász. Selymes, mély íze tökéletesen illik az édes desszertekhez, ráadásul természetes zsiradéktartalma miatt remekül helyettesíti a vajat is. Ebben a csokis kekszben például éppen ezt az előnyét használjuk ki: a tahini nemcsak karakteres ízt ad, de a keksz állagát is puhává és tartalmassá teszi, miközben a mandulaliszt ropogós textúrát biztosít.

A recept glutén-, laktóz- és tojásmentes, így azok is gond nélkül élvezhetik, akik egyébként nehezen találnak igazán jó alternatívát a klasszikus kekszekre.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és garantáltan minden falatja megér egy boldog sóhajtást.

 

Így készítsd el a Szezámos csokis keksz receptet!

Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 165°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mire felmelegszik, már készen is van a tésztánk!

szezámos csokis keksz recept

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a tahinit, a növényi tejet és a vanília kivonatot, majd az egészet alaposan elkeverjük. Ekkor jöhet a keksz lelke: a durvára vágott csokoládé vagy csokipasztilla és a szeletelt mandula, amit finoman beleforgatunk a masszába.

A tésztából nyolc egyenlő adagot helyezzünk a sütőpapírral bélelt tepsire. Ehhez használhatunk fagyis kanalat, vagy sima kanalat is. A tészta masszát nem szükséges lelapogatnunk. Mehet is a sütőbe, és kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az illat közben elviselhetetlenül csábító lesz, de ne essünk kísértésbe: hagyjuk a kekszeket hűlni, hogy tökéletes állagot kapjanak.

És ennyi! Puha belső, ropogós szélek, szezámos-mandulás csokoládékavalkád. Fogyasszuk önmagában, kávé mellé vagy akár egy kis növényi tejbe mártogatva – úgyis pillanatok alatt elfogy!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha szeretnénk egy kis extra csavart vinni a kekszbe, a csokoládét lecserélhetjük aszalt áfonyára vagy apróra vágott datolyára. A szeletelt mandula helyett próbálkozhatunk pirított szezámmaggal vagy akár durvára tört pisztáciával is. Ha pedig igazán bevállalósak vagyunk, egy csipet kardamom vagy fahéj is zseniálisan illik hozzá!

Hozzávalók

  • 100 g mandulaliszt
  • 100 g nádcukor
  • 100 g tahini
  • 30 g növényi tej
  • 60 g csokoládé
  • 25 g szeletelt mandula
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.