A sütőtököt megtisztítom, felkockázom, felöntöm annyi vízzel ami elfedi, majd felrakom főni. Amikor megpuhul leszűröm róla a vizet, hagyom kihűlni. Ezután leturmixolom és kész is a sütőtök pürénk. Szezonben nagyobb mennyiséget szoktam egyszerre elkészíteni, lezárt edényben pedig 3-4 napig simán eláll a hűtőben.
A banánról leveszem a héját, majd 4-5 darabra töröm. Villával pürésítem, majd hozzáadom a juharszirupot, a fűszereket, a vanília kivonatot, a sütőport és a sütőtökpürét majd elkeverem.
Ezután adom hozzá a növényi tejet – használhatunk tejet is, ha nem vegán módon akarjuk elkészíteni. Elkeverjük, majd mehet bele a zabpehely és a felkockázott körte.
Tegyük félre 10 percre, hogy a zab megszívja magát.
Egy hőálló edényt fújjunk ki olajsprayvel – tehetünk bele sütőpapírt is – majd mehet bele a tészta. Kb 20×30 cm méretű edényt használtam.
Keverjünk el egymással 2 ek cukrot és 1 tk fahéjat – ha cukormentesen akarjuk készíteni a cukrot hagyjuk el – és szórjuk meg vele a tészta tetejét egyenletesen.
Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 170 C fokon és süssük benne a tésztát 50 percig.
Ha kész még langyosan a legfinomabb!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!