Hirdetés
Spenótra fel! Ilyen egy igazán egyszerű és különleges leves!

Spenót Krémleves

A fagyasztott spenótot egy edényben kiolvasztom, a zöldségeket megtisztítom, beleaprítom, hozzáadom a fűszereket és elkezdem főzni.

Nagyjából 25 perc alatt, ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel simára keverem.

Ezután mehet hozzá a rizstejjel elkevert liszt (egy bögrébe kimérem a lisztet és a rizstejet, majd hozzáadok két merőkanál zöldséglevet a levesből és simára keverem.) Gyorsan összeforralom és készen is vagyunk!

Főztem hozzá tojást is, ez a mennyiség nagyjából két adag leveshez elegendő, amihez 1-1 db főtt tojást csináltam még.

Spenótra fel! Ilyen egy igazán egyszerű és különleges leves!

TUTI TIPP

Ezt a levest friss spenóttal is elkészítheted, ebben az esetben a leveleket kevés vajon, közepes hőfokon pár perc alatt fonnyaszd meg.

Hozzávalók

  • 450 g spenót
  • 350 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 3 kelbimbó
  • 1 tk só
  • ⅓ tk őrölt kömény
  • ¼ tk bors 
  • 1 tk metélőhagyma
  • ¼ tk őrölt rozmaring

 

Hozzávalók a sűrítéshez:

  • 1 ek liszt – 100 ml növényi tej
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 450 g spenót
  • 350 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 3 kelbimbó
  • 1 tk só
  • ⅓ tk őrölt kömény
  • ¼ tk bors 
  • 1 tk metélőhagyma
  • ¼ tk őrölt rozmaring

 

Hozzávalók a sűrítéshez:

  • 1 ek liszt – 100 ml növényi tej
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv