Hirdetés
Így készítsd el a savanyított zeller receptet!

Savanyított zeller

A recept támogatója:

ízmester logo

A zeller nagyon alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás lehet azok számára, akik fogyni szeretnének vagy figyelnek a kalóriabevitelükre.

A zeller gazdag rostokban, amelyek elősegítik az emésztést, hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez. Magas víztartalmú, ami segíti a hidratáltság megőrzését, különösen meleg időben vagy edzés után.

A zeller emellett jó forrása a K-vitaminnak, amely fontos szerepet játszik a véralvadásban és a csontok egészségében. Emellett tartalmaz A-, C- és B-vitaminokat, valamint káliumot és folsavat.

Savanyított zeller

Így készítsd el a savanyított zeller receptet!

A befőttes üvegeket mossuk meg, majd még vizesen a fedőkkel együtt egy tepsire tesszük. Az üvegeket a szájukkal felfelé, a kupakokat pedig a belső oldalukkal felfelé. A sütőt melegítsük elő 120 C fokra és 15 perc alatt “süssük ki” az üvegeket, ezzel fertőtlenítve a felületet.

A recept elkészítéséhez az ÍZMESTER Fűszermalmokat használtam, amik praktikus kiszerelésükkel, erős őrlőfejükkel és ízgazdag fűszerkeverékeikkel egy konyhából sem hiányozhatnak.

ízmester tengeri só

A zellert hámozzuk majd mossuk meg, ezután vágjuk fel fél centiméteres szeletekre. A szeleteket is vágjuk fel fél centiméteres csíkokra. Majd szórjuk meg a köménnyel.

Az üvegeket töltsük meg a zellerrel. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a sót, és az ecetet. Keverjük addig, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ezután öntsük fel vele a megtöltött befőttes üvegeket. Csavarjuk rá erősen a kupakokat, majd hagyjuk a konyhapulton kihűlni. Tartsuk hűtőben, ahol 2-3 hónapig is eláll. Fogyasztás előtt várjunk 2-3 napot, míg összeérnek az ízek.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

Egyes kutatások szerint a zeller olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ami hasznos lehet az ízületi gyulladások és más gyulladásos állapotok kezelésében.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 800 g zeller
  • 1 liter víz
  • 150 ml 10%-os ecet
  • 30 g kristálycukor
  • 2 tk egész kömény
  • 15 g só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 800 g zeller
  • 1 liter víz
  • 150 ml 10%-os ecet
  • 30 g kristálycukor
  • 2 tk egész kömény
  • 15 g só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv