Hirdetés
Dizájnkonyha cikkek, életmód, receptek, mentes.
Sárréti ChiliFarm

Sárréti ChiliFarm

+36304667461

„HISZÜNK A MEGÚJULÁSBAN ÉS AZ ELVÉGZETT MUNKÁBAN….”

Kezdetben vala az erőspaprika. Legalábbis Magyarországon. Tudtuk, hogy a lecsót, halászlevet kétféleképpen kérhetjük, csípősen vagy nem csípősen. Ha az előbbire szavaztunk, megint két lehetőségünk volt: vagy belekarikáztunk egy hegyes zöldet a tányérba, vagy reménykedtünk benne, hogy a szakácsnő a kis piros kalocsai zacskók közül az „erős” feliratúból adagolt az ételbe.

Ha külföldi vendégünk jött, felvágtunk vele, hogy milyen kemény legények vagyunk, és még a húslevest is keményen megraktuk Erős Pistával, hadd izzadjon a szerencsétlen, miközben rajtunk egy csöpp veríték nem sok, annyi sem látszik. Ha valahol arról olvastunk, hogy más országokban is esznek csípőset, legyintettünk, nekünk aztán nem tudnak újat mutatni.

SÁRRÉTI CHILIFARM

„ÁLOMSZERŰ EREDMÉNYEKET ÉRTEK EL TERMÉKEINK AMERIKÁBAN….”

Az Egyesült Államokban, a Chile Pepper Magazin által kiírt versenyen első helyezést ért el a Sárréti Chilifarm és Balogh Dániel (W35, Revolución Budapest) közös gyermeke, traBBQ nevű whisky-s barbecue szósz, melynek névadó keresztapja a Showder Klubból és a stand up comedy világából jól ismert Lorán Barnabás alias TRAbarna lett.

A magyar első helyezés annak tudatában is szenzációs siker, hogy a mezőnyben megmérettette magát a PuckerButt Company is, aminek atyja az az Ed Curry, aki jelenleg a világ legerősebb chili paprikájának, a Carolina Reaper chilijének nemesítője. A verseny kategóriái közül a Sárréti Chilifarm az „Alkoholtartalmú BBQ szósz” kategóriájának első helyét szerezte meg, több nemzetközi gyártót utasítva maga mögé.

SÁRRÉTI CHILIFARM

A Sárréti Chilifarm 2012-es indulása óta folyamatosan növekvő területen, egyre modernebb és tudatosan fejlesztett technológiával termeszti saját paprikáit Debrecen mellett, amelynek gyümölcsére mostmár a világ is felfigyelt. A családi vállalkozás több, közismert magyar séffel és étteremtulajdonossal működik együtt (Kovács Lázár, Sass Dani, Rákóczi Feri), ezen kívül gasztro -rendezvények, roadshow-k és csapatépítő események állandó résztvevője lett.

A magyar sikerről a 200.000 fős nemzetközi olvasótáborral rendelkező Chile Pepper magazin következő kiadásában számol be.

 

BÜSZKE VAGYOK A SZÜLEIMRE!

Bogár Márk szintén a szüleivel együtt inspirálódik. A Sárréti Chilifarm egy hamisítatlan családi vállalkozás, és ami nekünk, szervezőknek a leginkább megkapó benne, az épp a generációk készségeinek gyönyörű találkozása.

Márk olyan vidám, szinte pimasz humorral tálalja a közösségi média lapjain a chilitermesztés szenvedélyét, amilyen kőkeményen szülei dolgozni, alkotni, stabilan építkezni tudnak. Ez a két kvalitás – a frissesség és az évtizedes munkatapasztalat – láthatóan, és üzleti sikerek szintjén mérhetően is megjelenik a vállalkozásukban.

Sárréti Chili

Alig néhány év leforgása alatt világszerte ismertté vált a magyar chili egy családi vállalkozásként indult startup, a Sárréti Chilifarm jóvoltából. A cég termékei világversenyek díjait zsebelik be, ám a jó chilinek is kell a cégér. Bogár Márk, a vállalkozás ügyvezetője szerint a siker egyik legfontosabb kulcsa a digitalizáció.

 

Miért épp chili?

Szüleim hobbikertészként kezdtek foglalkozni a chilipaprikával még 2011-ben. Akkoriban a boltok polcain csak külföldi termékeket lehetett látni, feldolgozásban még senki nem volt jelent, ezért adta magát, hogy belevágjanak. Csiliszószunkkal, örleményünkkel először a hazai vásárokon mutatkoztunk be és a gasztromédia is felfigyelt ránk. Én 2015-ben, iskoláim végeztével csatlakoztam a családi vállalkozáshoz, forráshoz jutottunk a fiatal gazda pályázaton, azóta pedig összesen öt fővel az ország legnagyobb chilis vállalkozása vagyunk.

https://chilifarm.hu/

www.chilifarm.hu

Webshop

FENNTARTHATÓ, MERT:

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

fenntartható cikkeink

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv