a hatodik szeretetnyelv

Rozskovászos Pizza

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 450 ml víz
  • 15 g szárított rozskovász
  • 1 csomag instant élesztő
  • 25 g olaj
  • 20 g só

A hozzávalókat egy tálba kimérem, majd a robotgép dagasztókanalával 10-15 percig dagasztom. 

Egy másik edény alját enyhén kilisztezem, majd átrakom bele a kész tésztát és meleg helyen 40 percig kelesztem.

Ezután 4 részre szedem és további 20 percig kelesztem. Ha ezzel megvagyok nincs más hátra, mint a nyújtás és a feltét.

Kovászos pizza recept bármilyen feltéttel elkészíthető!

Légkeverésen 250 C fokon kb 15 perc alatt készre sütöm.

Feltétként előre lepirított szalonna csíkokat, lilahagymát, koktélparadicsomot, reszelt sajtot és sonkát használtam.

Pizzaszósz helyett pedig 330 g tejfölt elkevertem ½ tk sóval, 1 gerezd fokhagymával és 1 ek vágott friss zöldfűszerekkel (Aldiban lehet kapni előre vágott, fagyasztott verziót én azt használtam).

TUTI TIPP

Ha a tésztát egy éjszakára lefedve a hűtőbe teszed, sokkal levegősebb tésztát kapsz majd! Nyújtás előtt egy órával hagyd a konyhapulton, hogy felmelegedjen a tészta!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv