Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Mutass egy embert, aki ne szeretné a pizzát.

Rozskovászos Pizza

A hozzávalókat egy tálba kimérem, majd a robotgép dagasztókanalával 10-15 percig dagasztom. 

Egy másik edény alját enyhén kilisztezem, majd átrakom bele a kész tésztát és meleg helyen 40 percig kelesztem.

Ezután 4 részre szedem és további 20 percig kelesztem. Ha ezzel megvagyok nincs más hátra, mint a nyújtás és a feltét.

Kovászos pizza recept bármilyen feltéttel elkészíthető!

Légkeverésen 250 C fokon kb 15 perc alatt készre sütöm.

Feltétként előre lepirított szalonna csíkokat, lilahagymát, koktélparadicsomot, reszelt sajtot és sonkát használtam.

Pizzaszósz helyett pedig 330 g tejfölt elkevertem ½ tk sóval, 1 gerezd fokhagymával és 1 ek vágott friss zöldfűszerekkel (Aldiban lehet kapni előre vágott, fagyasztott verziót én azt használtam).

TUTI TIPP

Ha a tésztát egy éjszakára lefedve a hűtőbe teszed, sokkal levegősebb tésztát kapsz majd! Nyújtás előtt egy órával hagyd a konyhapulton, hogy felmelegedjen a tészta!

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 450 ml víz
  • 15 g szárított rozskovász
  • 1 csomag instant élesztő
  • 25 g olaj
  • 20 g só
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g liszt
  • 450 ml víz
  • 15 g szárított rozskovász
  • 1 csomag instant élesztő
  • 25 g olaj
  • 20 g só
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv