Hirdetés
Rögös Túrós Lemon Tart recept

Rögös Túrós Lemon Tarte

A liszteket és a porcukrot mérjük ki, majd szitáljuk át. Adjuk hozzá a hideg vajat, majd morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Dolgozhatunk kézzel és robotgéppel is, ha kézzel állunk neki, dolgozzunk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj.

Amikor alaposan összedolgoztuk és szép morzsás állagot kaptunk, adjuk hozzá a tojást is. Az egész tojást előtte villával verjük fel, majd mérjünk ki belőle kb 30 grammot. A maradékot tegyük félre, ezzel fogjuk kikenni a kisült tésztát.

Dolgozzuk a tésztát, amíg össze nem áll. Kézzel gyúrjuk össze gombóccá, majd lapogassuk le nagyjából ujjnyi vastagra. Fóliázzuk le, majd tegyük 2 órára hűtőbe.

Amikor letelt az idő nyújtsuk ki a tésztát, ha szükséges lisztezzük a felületet. Nyútjsuk kb 3 mm vastagra. Helyezzük el a formában, majd miután beigazítottuk vágjuk le a felesleget. Az alját és az oldalát szurkáljuk meg, majd rakjuk a fagyasztóba 1 órára.

A sütőt melegítsük elő, majd légkeverésen 160 C fokon 20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük be a krémmel.

Rögös Túrós Lemon Tart recept

A krémhez zselatin lapot áztassuk be 100 ml hideg vízbe és tegyük félre. A tojást keverjük ki a cukorral, majd öntsük fel a citromlével. Közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg fel nem forr. 

Vegyük le a főzőlapról. Csavarjuk ki a vizet a zselatinlapból, majd adjuk a citromos krémhez és alaposan keverjük el benne. Ezután mehet bele a felkockázott vaj. Keverjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Fedjük le és tegyük hűtőbe hűlni.

Amikor a krém már kihűlt és a tarte tészta is készen áll a töltésre, a krémet egy kanál segítségével lazítsuk fel. Ezután adjuk hozzá a Rögös Túrót és keverjük el. Töltsük fel vele a tarte formát a perem magasságában. 

 

Díszíthetem reszelt citromhéjjal, ehető virágokkal vagy tojáshabbal is.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Rögös Túró támogatta.

TUTI TIPP

Amikor nagyjából 15 percnél járunk a tart héj sütésénél, vegyük ki, kenjük le a belsejét a maradék tojással, majd süssük készre. A tojás kenésnek köszönhetően a krém nem fogja eláztatni a tésztát.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 140 g liszt
  • 20 g mandula liszt
  • 50 g porcukor
  • 80 g vaj
  • ½ tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 125 g porcukor
  • 100 ml citromlé (~2 citrom)
  • 2 tojás
  • 2 g zselatin lap
  • 150 g vaj
  • 100 g Rögös Túró
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a tésztához:

  • 140 g liszt
  • 20 g mandula liszt
  • 50 g porcukor
  • 80 g vaj
  • ½ tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 125 g porcukor
  • 100 ml citromlé (~2 citrom)
  • 2 tojás
  • 2 g zselatin lap
  • 150 g vaj
  • 100 g Rögös Túró
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv