Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Rizottó burger recept, hogy kicsit más legyen a szokásosnál.

Rizottó Burger

Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd az olivaolajon pirítsuk meg az összetört fokhagymát. Adjunk hozzá 50 g borsót és a rizst, majd pár percig, gyakori kavargatás közben pirítsuk meg. 

100g borsót a vízzel turmixoljuk össze, majd öntsük fel vele a rizst a serpenyőben. Fűszerezzük be, majd fedjük le. Alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, majd keverjük meg, fedjük le és főzzük még további 5-10 percig. A hagyományos rizottóval ellentétben hagyjuk, hogy a nedvesség nagy részét felszívja és sűrű, formázható legyen.

Ha szeretnénk adhatunk hozzá apróra vágott csirkemellett is, amit az 50 g borsó helyett adjunk hozzá a pirítási fázisban.

Ha letelt a főzési idő, kóstoljuk meg. Ha a rizs megfőtt készen is vagyunk.

Rizottó burger recept, hogy kicsit más legyen a szokásosnál.

Készítsük el a zsemléket! Egy robotgép táljába mérjük ki az olivaolajat. A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.

A robotgép táljába mérjük ki az olivaolajat. Adjuk hozzá az élesztős vizet, majd szitáljuk hozzá a szükséges mennyiségű lisztet. 

Ezután nagyjából 10-15 percig dagasszuk. A sütőt melegítsük elő 230 C fokra.  Ha a tészta megkelt,lisztezett sütőpapírra fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Formáljunk 4 zsemlét belőle, és hagyjuk még 10 percig kelni, amíg a sütő bemelegszik. Ha szépen formált bucikat szeretnénk helyezzük kilisztezett sütőformába őket. 

Mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 15 percre 210 C fokon. Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel. A szósz hozzávalóit alaposan keverjük el és készen is vagyunk.

Ha a bucik kihűltek vágjuk őket félbe. Kenjük meg az alsó felét a szósszal, majd formázzuk meg a “pogácsát”. A kész rizottót osszuk négy részre és kézzel formázzunk belőle jó ujjnyi vastag pogácsákat.

A joghurtos szószre póréhagyma csírát helyeztem, ehelyett használhatunk bármilyen salátalevelet vagy zöldséget is, amit szeretünk.

Jó étvágyat!

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80, BL-55 vagy BFF-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

Hozzávalók a rizottóhoz:

  • 500 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 130 g kerekszemű rizs
  • 150 g borsó
  • 2 babérlevél
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olivaolaj

 

Hozzávalók a bucihoz:

  • 350 gr kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 4 ek natúr joghurt vagy vegán krém
  • ¼ lime leve
  • ½ tk só
  • 1/4 tk bor
  • ½ tk bazsalikom
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a rizottóhoz:

  • 500 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 130 g kerekszemű rizs
  • 150 g borsó
  • 2 babérlevél
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olivaolaj

 

Hozzávalók a bucihoz:

  • 350 gr kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk cukor 
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olivaolaj

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 4 ek natúr joghurt vagy vegán krém
  • ¼ lime leve
  • ½ tk só
  • 1/4 tk bor
  • ½ tk bazsalikom
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv