Hirdetés
Pulled pork hambival dobd fel a hétvégét!

Pulled Pork Lepény

A recept támogatója:

ízmester logo

A fűszereket elkeverem egymással, majd hozzáadom a mézet, a barbecue szószt, az olajat és a ketchupot. A sütőedény aljába beleöntöm a vizet. Alaposan átmosom a húst, majd mindkét oldalát bekenem a fűszerkeverékkel. Nem használom el hozzá csak a felét, a többit majd sütés közben.

A sütőt előmelegítem 130 C fokra. Az edényt alaposan fedjük le, én hőálló fedőt használtam.

Nagyjából 5-6 órán át süssük, ezaidő alatt a hús alaposan megpárolódik. Ha letelt az idő vegyük ki, kenjük le a maradék szósszal mindkét oldalát, majd tegyük vissza 15 percre 150 C fokon.

Ha elkészült két villa segítségével szedjük szálakra a húst. Közben a zsíros részeket én kivettem belőle. Az edényben lévő szószban megforgathajuk, így jó szaftos marad.

A lepényhez langyos tejben elkeverem a cukrot, majd az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatom.

Pulled pork hambival dobd fel a hétvégét!

Közben vegyük ki a vajat, hogy puha legyen. A lisztet, a sót és a tojás egy nagyobb edénybe mérem, én dagasztógépet használtam.

Hozzáadom a tojást és a felfuttatott élesztős tejet, majd dagasztom 10 percig. Ezután cipót formázok belőle és lefedve kelesztem 15 percig.

Ha letelt az idő kiviszem az edényből. Lelapogatom, a közepébe beleteszem a 30 g puha vajat és a széleit ráhajtom. További kb 10 percig dagasztom, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a vajat. Ezután újra cipót formázok belőle, lefedem és 60 percig kelesztem.

Ha letelt az idő három egyenlő részre osztom, cipót formázok belőle. A tepsire sütőpapírt rakok, egymástól távolabb helyezem le rá a bucikat, lefedem és kelesztem még 1 órát.

Amikor szépen megkelt egy tojás sárgáját elkeverek egy ek tejjel és lekenem mindhárom cipó tetejét. Megszórom szezámmaggal, a képen szezámmagot, fekete szezámmagot és chia magot használtam. De ha ezek nincsenek otthon a szezámmag is tökéletes. A sütőt előmelegítem 180 C fokra és 10-15 perc alatt készre sütöm.

A lepényt én majonézzel, salátalevéllel, uborkával, pulled pork hússal és barbecue szósszal töltöttem meg, de a fantáziádra van bízva, hogy te mivel fogod!

TUTI TIPP

Ha időd engedi 100 C fokon akár 12 órán át is sütheted a húst, még finomabb és porhanyósabb lesz majd!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz:

  • 1-1,5 kb sertés comb
  • 100 ml olaj
  • 100 ml víz
  • 2 ek méz
  • 4 ek barbecue szósz
  • 2 ek ketchup
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 2 tk só
  • ½ tk bors

Hozzávalók a lepényhez:

  • 120 ml langyos tej
  • 20 g cukor
  • 7 g instant élesztő
  • 300g búzakenyérliszt
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 30 g vaj
  • 1 ek szezámmag
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók a húshoz:

  • 1-1,5 kb sertés comb
  • 100 ml olaj
  • 100 ml víz
  • 2 ek méz
  • 4 ek barbecue szósz
  • 2 ek ketchup
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 2 tk só
  • ½ tk bors

Hozzávalók a lepényhez:

  • 120 ml langyos tej
  • 20 g cukor
  • 7 g instant élesztő
  • 300g búzakenyérliszt
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 30 g vaj
  • 1 ek szezámmag
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv