Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Pepper X a világ legerősebb paprikája

Itt a világ legújabb legerősebb paprikája!

Az ember azt gondolná, hogy már nincs új a nap alatt, de mégis: Ed Currie, paprika-szakértő új világcsúcsot döntött a paprikák világában!

A dél-karolinai csípős paprika guru megalkotta ugyanis a Pepper X nevű paprikát, ami lazán felülmúlja a korábbi rekordot, a Carolina Reapert. A Guinness Rekordok Könyve hivatalosan is a világ legcsípősebb paprikájának nyilvánította a Pepper X-et október 9-én, ezzel megdöntve Ed korábbi saját rekordját!

 

Pepper X a világ legerősebb paprikája
Forrás: www.cnn.com

 

Currie több, mint 10 éven át végzett kutatásokat és nemesítést a paprikáin, hogy létrehozza ezt az új rekorddöntő növényt, ami azonnali, brutális csípősséget ígér.

Currie saját tapasztalatait is megosztotta a Pepper X fogyasztásával kapcsolatban, elmondta ugyanis, hogy amikor először megkóstolta, nemcsak a szívét melengette meg, hanem három és fél órán keresztül érezte a forróságát is, erős görcsökkel kellett megküzdenie.

A paprikák csípősségét egyébként a Scoville-skála szerint mérik, ahol a nulla teljesen nem csípős, míg egy átlagos jalapeno paprika 3000 és 8000 közötti egységet ér el.

A Carolina Reaper korábban tartotta a rekordot 1,64 millió Scoville-egységgel, míg a Pepper X átlagosan 2,69 millió Scoville-egységet ért el. Csak egy kis plusz infó: a rendőrség által használt paprikaspray 1,6 millió Scoville-egységű.

 

carolina reaper paprika

 

Currie már 2013-ban felállította a rekordot a Carolina Reaperrel, amely élénkpiros és göcsörtös kinézetű paprika, hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a csípős ízek kedvelői között. Célja az volt, hogy egy rendkívül csípős paprikát hozzon létre édes ízzel keresztezve.

A Pepper X azonban zöldessárga színű és nem annyira vonzó megjelenésű, valamint földes ízjegyekkel bír. Ez a paprika a Carolina Reaper és egy titokzatos bors fajta keresztezéséből jött létre.

A paprikák csípősségét okozó vegyi anyag a kapszaicin, amely nem veszélyes, ha mértékkel fogyasztjuk. Az emberek és az állatok számára erős égető érzést okoz, mivel az agyunk fenyegetésként érzékeli.

Szervezetünkben a kapszaicin felszabadítja az endorfinokat és a dopamint, ami kellemes érzést kelt. Currie paprikáit az orvostudományi kutatókkal is megosztja, reméli, hogy hatékonynak bizonyul a betegségek kezelésében és a krónikus fájdalommal élő emberek számára is megoldást nyújthat.

Már csak az a kérdés, hogy a világ új legerősebb paprikájának fogyasztását, mi egyáltalán kibírjuk-e.

< Vissza az előző oldalra
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
zue online patika új év álomalak

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv