A hagyma és a fokhagyma héját távolítsuk el, majd a vöröshagymát daraboljuk 4 felé. Egy sütőedény aljába tegyünk kb egy evőkanál olívaolajat, majd mehet bele a hagyma, a fokhagyma, a félbe vágott paradicsomok, a kimagozott paprika, a bazsalikom levelek.
Adjuk hozzá a babot is, majd sózzuk, borsozzuk és lefedve tegyük előmelegített sütőbe 200 C fokon 35 percre.
Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és süssük tovább 20 percig, amíg kicsit meg nem pirul.
Amikor megsült, szedjük át egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a kókusztejet, a vizet. Keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a bazsalikomot. Keverjük el és főzzük 5-10 percig.
Botmixer segítségével pürésítsük le és készen is vagyunk.
A levesbetéthez egy serpenyőben hevítsünk kevés olíva olajat. Tegyük bele a babot, a diót és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk kb 5 percig magas hőfokon.
Tálalhatjuk friss bazsalikom levéllel és pirítóssal is.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.