Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Paradicsomos bableves friss bazsalikommal.

Paradicsomos Bableves

A hagyma és a fokhagyma héját távolítsuk el, majd a vöröshagymát daraboljuk 4 felé. Egy sütőedény aljába tegyünk kb egy evőkanál olívaolajat, majd mehet bele a hagyma, a fokhagyma, a félbe vágott paradicsomok, a kimagozott paprika, a bazsalikom levelek.

Adjuk hozzá a babot is, majd sózzuk, borsozzuk és lefedve tegyük előmelegített sütőbe 200 C fokon 35 percre.

Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és süssük tovább 20 percig, amíg kicsit meg nem pirul. 

Amikor megsült, szedjük át egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a kókusztejet, a vizet. Keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a bazsalikomot. Keverjük el és főzzük 5-10 percig. 

Botmixer segítségével pürésítsük le és készen is vagyunk.

Paradicsomos bableves friss bazsalikommal.

A levesbetéthez egy serpenyőben hevítsünk kevés olíva olajat. Tegyük bele a babot, a diót és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk kb 5 percig magas hőfokon.

Tálalhatjuk friss bazsalikom levéllel és pirítóssal is.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

bableves recept

TUDTAD?

A bab alacsony zsír- és nátriumtartalma mellett magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Kiváló antioxidáns, gazdag B1- és K-vitamin forrás.

Hozzávalók

Hozzávalók a krémleveshez

  • 5 db paradicsom
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
  • 200 ml kókusztej
  • 300 ml víz
  • 5 levél bazsalikom
  • 2 tk szárított zeller
  • 1 tk tört cayenne bors (elhagyható)
  • 2 tk cukor
  • 1 ek méz
  • só, bors ízlés szerint

 

Hozzávalók a levesbetéthez

  • 1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
  • 1 marék dió
  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 levél bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a krémleveshez

  • 5 db paradicsom
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
  • 200 ml kókusztej
  • 300 ml víz
  • 5 levél bazsalikom
  • 2 tk szárított zeller
  • 1 tk tört cayenne bors (elhagyható)
  • 2 tk cukor
  • 1 ek méz
  • só, bors ízlés szerint

 

Hozzávalók a levesbetéthez

  • 1 konzerv Globus Párolt Fehér bab – nagyszemű
  • 1 marék dió
  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 levél bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv