A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A paradicsomokat megmosom és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, sózom, borsozom, kevés olivaolajjal meglocsolom.
A fokhagymát félbe vágom, majd sózom, borsozom, kevés olivaolajjal meglocsolom és alufóliába csomagolom.
Mehet a sütőbe kb 20 percre, akkor lesz készen amikor a fokhagyma megpuhult.
A babot leszűröm, majd egy serpenyőben kevés olivaolajt hevítek és elkezdem pirítani rajta. Kb 5-6 perc után felöntöm 150 ml vízzel és közepes lángon párolom.
Amikor a paradicsom és a fokhagyma elkészült, hozzáadom a babhoz. Kb 15-20 percig párolom, amíg a bab is megpuhult, majd krumplitörővel összenyomom.
Hozzáadom a fűszereket, a citromlevet és a petrezselymet. Kissé folyós masszát kell kapnunk.
A tetejére friss újhagymát szeletelek, adhatok még hozzá friss paradicsomot, paprikát ízlés szerint.
A tetejét meglocsolom még egy kis olivaolajjal. Friss kenyérrel, tortillával tálalom.