A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a mézzel és a megolvasztott vajjal. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kész masszát és egyengessük el. A sütéshez egy kb 20 cm átmérőjű formát választottam. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, majd süssük elő benne a tésztát 10 perc alatt. Ha kész vegyük ki, hagyjuk a formában és hűtsük ki.
A hozzávalókat mérjük ki és kézi habverő segítségével keverjük el egyenletesen. A mogyorót daráljuk finomra és adjuk a keverékhez. Ha a tészta kihűlt, öntsük rá a krémet. A sütőt melegítsük elő 150 C fokra. A sütő aljába helyezzünk egy hőálló edényt 1 liter forró vízzel. Ezzel együtt sütjük a sajttortát. A forró víz egyből gőzzel támogatja a torta sülését és nem kell megvárni amíg felforr. (Gőzölős sütő esetén kapcsoljuk be a gőzfunkciót.) A sajttortát süssük 50 percig, ekkor még a közepe mozogni fog. Hagyjuk kihűlni, ne vegyük ki a formából.
A cukrot mérjük ki egy kisebb forraló edénybe és közepes hőfokon melegítsük felolvadások. Ez kicsit hosszabb ideig eltart. Amíg nem kezd el olvadni ne kevergessük, utána viszont segíteni fogja a gyorsabb olvadást. A karamell akkor jó, ha világos, aranybarna színe van.
Ha a cukor felolvad öntsük hozzá a tejszínt. A cukor megkeményedik, de hagyjuk továbbra is közepes hőfokon, szépen lassan vissza fog olvadni. Alkalmanként keverjük meg.
Ha a cukor újra felolvadt adjuk hozzá a vajat és hagyjuk benne felolvadni. Hozzáadjuk a sót, ízlés szerint, a fél tk sótól már kellemesen sós-édes íze van.
Amikor minden felolvadt és elkevertük tegyük félre és öntsük át egy másik edénybe. Ha esetleg maradt benne pár apróbb cukordarab át lehet szűrni. Ha a tészta kihűlt, adjuk a sós karamellhez az expressz zselatint és keverjük el benne alaposan, majd öntsük a torta tetejére (a tortát hagyjuk a formában). A mézes mogyorót törjük durvára majd szórjuk meg vele a torta tetejét. Fedjük le és hagyjuk egy napot a hűtőben.