Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
A fagyi mézzel az igazi!

Mézes-Diós Fagylalt

A tejszínt, a tejet, a vanília kivonatot, a mézet és a cukrot közepes hőmérsékleten melegíteni kezdem. 

Felaprítom a diót és hozzáadom a tejszínhez.

Eközben 2 evőkanállal tejjel kikeverem a keményítőt, majd hozzáadom a már meleg tejszínes keverékhez, simára keverem.

Tovább melegítem, folyamatos keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Félreteszem, hagyom hűlni.

A kedvenc fagyim, a méz és a dió édes házassága!

Amikor még nem hűlt ki teljesen, még egyszer alaposan átkeverem, majd formába öntöm. 

A maradék diót felaprítom, elkeverem a mézzel majd a fagyi tetejére rakom és megszórom egy kis liofilizált málnával (elhagyható)

Körülbelül 3-4 órára a hűtőbe rakom, ezidő alatt pedig 15-20 percenként átkeverem, majd fogyasztható is.

TUTI TIPP

Az otthoni fagyikészítés során a legfontosabb aranyszabály: minél többet kevered, annál krémesebb lesz!

Hozzávalók

Hozzávalók a fagyihoz:

  • 800 ml habtejszín
  • 200 ml tej
  • 60 g cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 ek méz
  • 60 g dió
  • 5 tk étkezési keményítő
  • 2 ek tej

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 40 g dió
  • 1 ek méz
  • 1 tk liofilizált málna
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a fagyihoz:

  • 800 ml habtejszín
  • 200 ml tej
  • 60 g cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 ek méz
  • 60 g dió
  • 5 tk étkezési keményítő
  • 2 ek tej

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 40 g dió
  • 1 ek méz
  • 1 tk liofilizált málna
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv