Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Marharagu

Marharagu

Az őszi hideg napokon nincs is jobb, mint egy tápláló és ízletes marharaguval melegíteni fel magunkat. A ragu nemcsak finom, de tápanyagokban gazdag étel is, amely hosszan tartó energiát biztosít a szervezet számára. A lassú főzés során a hús omlóssá válik, az ízek összeérnek, és egy igazán lélekmelengető fogás születik.

A marhahús fogyasztása hosszú múltra tekint vissza, és mára a mindennapjaink részévé vált. Mértékkel fogyasztva a hús értékes tápanyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul az izomzat fenntartásához és támogatja az immunrendszert.

Így készítsd el a Marharagu receptet!

Így készítsd el a Marharagu receptet!

A marhahúst mossuk meg és hártyázzuk le. Ezután vágjuk nagyobb, kb. 4×4 cm kockákra. A hagymát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze.

Tegyük a zsírt a Slow Cookerbe, majd állítsuk a programot “soup” módra, ezzel magasabb hőfokot tudunk elérni, amire az elején szükségünk lesz. Hagyjuk nyitva a fedelét és tegyük a zsírra a marhahúst. Hagyjuk kérgesedni 1-2 perc alatt, majd vegyük ki és adjuk a zsírhoz a hagymákat.

Pároljuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el. Mehet hozzá a liszt is, amit keverjünk addig, míg eltűnnek a fehér részek. Adjuk hozzá a fűszereket, a marhahúst, a sört és az alaplevet. Csukjuk le a slow cookert, állítsuk “slow cook” módra 3 órára és hagyjuk főni.

A recept elkészítéséhez használt Cosori Slow Cooker egy sokoldalú rizsfőző, amely nem csak rizs készítésére alkalmas. A 18 különböző előre beállított programnak köszönhetően számos ételt főzhetünk benne, mint például zabpelyhet, párolt zöldségeket, lekvárokat, leveseket, főzelékeket és ragukat.

cosori lassúfőző slow cooker

Ha nincs lassú főzőnk, a tűzhelyen is elkészíthetjük a receptet: Tegyük a zsírt egy főzőedénybe és közepes lángon kezdjük el párolni a marhahúst. Hagyjuk kérgesedni 1-2 perc alatt, majd vegyük ki és adjuk a zsírhoz a hagymákat. Pároljuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el. Mehet hozzá a liszt is, amit keverjünk addig, míg eltűnnek a fehér részek. Adjuk hozzá a fűszereket, a marhahúst, a sört és az alaplevet. Fedjük le és hagyjuk főni három órán át alacsony hőfokon.

Így készítsd el a Marharagu receptet!

Ha kész tálaljuk főtt burgonyával vagy burgonyapürével!

A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A marhahús gazdag fehérjében, vasban és B-vitaminokban, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez.

Hozzávalók

  • 500 g marha comb
  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g sűrített paradicsom
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 3 tk csemege fűszerpaprika
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek finomliszt
  • 200 ml meggysör
  • 250 ml alaplé
  • 1 tk só
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g marha comb
  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g sűrített paradicsom
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 3 tk csemege fűszerpaprika
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek finomliszt
  • 200 ml meggysör
  • 250 ml alaplé
  • 1 tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.