Hirdetés
Sajtos-tejfölös lángos recept.

Lángos

A tejet felmelegítem, hogy langyos legyen. Elkeverem benne a porcukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Azt is alaposan elkeverem benne, majd hagyom 15 percet állni, amíg felfut.

A lisztet kimérem és átszitálom, elkeverem benne a sót.

Amikor az élesztő felfutott a lisztes keverékhez adom, és addig dagasztom, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok. Lefedem és 60 percig kelesztem. 

Ha a tészta nagyjából a duplájára kelt kevés olajjal meglocsolom, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. 6 részre osztom, átgyúrom. Lefedem a kis gombócokat és újabb 20 percig kelesztem.

Sajtos-tejfölös lángos recept.

Serpenyőben olajat melegítek. Amikor már felhevült a gombócokat kézzel kör alakban ujjnyi, félujjnyi vastagra nyújtom, majd mehet is a forró olajba oldalanként 2-3 percre. 

Tálaláshoz az örök klasszikusra esett a választásom: fokhagyma, tejföl és a sajt. 

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

Régen a lángost még a kemencében sütötték meg. Mivel a kenyérsütés sok időt és sok faanyagot igényel, ezért heti egyszer álltak neki kenyeret sütni, s akkor egy egész hétre való adagot kisütöttek.

Hozzávalók

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 500 g kenyérliszt
  • 260 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk porcukor
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 500 g kenyérliszt
  • 260 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk porcukor
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv