kukoricakrémleves cheddar ropogóssal

Kukorica krémleves

Cheddar ropogóssal

Hozzávalók a krémleveshez:

2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 szem kisebb burgonya

400 ml kókusztejszín 

1 púpos tk szárított zeller

1 púpos tk szárított petrezselyem 

1 púpos tk csemege fűszerpaprika

15 g só

kb 2 liter víz

2 ek étolaj

Hozzávalók a cheddar ropogóshoz

100 g reszelt cheddar sajt

5 g  lenmag

2 g  szezámmag

½ tk tört cayenne bors

A leves elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát és a hagymákat, mossuk meg, majd vágjuk apróra. A kukoricát szűrőn szűrjük le és mossuk át. 

Egy edényben kevés olajon kicsit pirítsuk meg a fűszereket, majd adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedjük le és közepes hőfokon főzzük kb 40-45 percig.

Adjuk hozzá a sót, a kókusztejszínt és főzzük tovább kb 5 percig. Botmixerrel pürésítsük le és ezzel a részével készen is vagyunk.

Ezután elkészítjük a cheddar ropogóst. Ehhez egy serpenyőre lesz szükségünk. Hevítsük fel, majd mehet is rá a reszelt cheddar sajt. Szórjuk meg a tetejét a magokkal és a cayenne borssal. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Ezután tegyük lapos tányérra és hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a ropogóst törjük nagyobb darabokra és rakjuk a krémlevesre. Jó étvágyat!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.