Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
kukoricakrémleves cheddar ropogóssal

Kukorica Krémleves

A leves elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát és a hagymákat, mossuk meg, majd vágjuk apróra. A kukoricát szűrőn szűrjük le és mossuk át. 

Egy edényben kevés olajon kicsit pirítsuk meg a fűszereket, majd adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedjük le és közepes hőfokon főzzük kb 40-45 percig.

Adjuk hozzá a sót, a kókusztejszínt és főzzük tovább kb 5 percig. Botmixerrel pürésítsük le és ezzel a részével készen is vagyunk.

Ezután elkészítjük a cheddar ropogóst. Ehhez egy serpenyőre lesz szükségünk. Hevítsük fel, majd mehet is rá a reszelt cheddar sajt. Szórjuk meg a tetejét a magokkal és a cayenne borssal. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Ezután tegyük lapos tányérra és hagyjuk kihűlni.

 

Tálaláskor a ropogóst törjük nagyobb darabokra és rakjuk a krémlevesre. Jó étvágyat!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

 

kukoricakremleves

TUDTAD?

A cheddar egy Angliából származó, tehéntejből készült kemény sajt. A cheddar sárgás színű, diós ízjegyekkel.

Hozzávalók

Hozzávalók a krémleveshez:

  • 2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem kisebb burgonya
  • 400 ml kókusztejszín 
  • 1 púpos tk szárított zeller
  • 1 púpos tk szárított petrezselyem 
  • 1 púpos tk csemege fűszerpaprika
  • 15 g só
  • kb 2 liter víz
  • 2 ek napraforgó olaj

 

Hozzávalók a cheddar ropogóshoz

  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 5 g  lenmag
  • 2 g  szezámmag
  • ½ tk tört cayenne bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a krémleveshez:

  • 2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem kisebb burgonya
  • 400 ml kókusztejszín 
  • 1 púpos tk szárított zeller
  • 1 púpos tk szárított petrezselyem 
  • 1 púpos tk csemege fűszerpaprika
  • 15 g só
  • kb 2 liter víz
  • 2 ek napraforgó olaj

 

Hozzávalók a cheddar ropogóshoz

  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 5 g  lenmag
  • 2 g  szezámmag
  • ½ tk tört cayenne bors
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv