Cheddar ropogóssal
Hozzávalók a krémleveshez:
2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 szem kisebb burgonya
400 ml kókusztejszín
1 púpos tk szárított zeller
1 púpos tk szárított petrezselyem
1 púpos tk csemege fűszerpaprika
15 g só
kb 2 liter víz
2 ek étolaj
Hozzávalók a cheddar ropogóshoz
100 g reszelt cheddar sajt
5 g lenmag
2 g szezámmag
½ tk tört cayenne bors
A leves elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát és a hagymákat, mossuk meg, majd vágjuk apróra. A kukoricát szűrőn szűrjük le és mossuk át.
Egy edényben kevés olajon kicsit pirítsuk meg a fűszereket, majd adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedjük le és közepes hőfokon főzzük kb 40-45 percig.
Adjuk hozzá a sót, a kókusztejszínt és főzzük tovább kb 5 percig. Botmixerrel pürésítsük le és ezzel a részével készen is vagyunk.
Ezután elkészítjük a cheddar ropogóst. Ehhez egy serpenyőre lesz szükségünk. Hevítsük fel, majd mehet is rá a reszelt cheddar sajt. Szórjuk meg a tetejét a magokkal és a cayenne borssal. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Ezután tegyük lapos tányérra és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a ropogóst törjük nagyobb darabokra és rakjuk a krémlevesre. Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.
