cukor- és laktózmentesen –
Hozzávalók a gombóchoz:
500 g laktózmentes túró
2 tojás
80 g rizsdara
50 g rizsliszt
2 ek 1:4 édesítő
1/4 citrom leve
½ vanília őrlemény
Hozzávalók a bundához:
200 g gluténmentes zsemlemorzsa
1 ek napraforgó olaj
½ ek 1:4 édesítő
1 tk fahéj
Tálaláshoz:
250 g laktózmentes tejföl
1 ek 1:4 édesítő őrölve
A gombóc hozzávalóit mérjük ki és konyha darálóban 1-2 perc alatt dolgozzuk össze. Fedjük le és tegyük hűtőbe egy órára pihenni.
Nagyjából 3 liter vizet forraljunk fel. A túrókrémből formázzunk egyforma méretű gombócokat. Ehhez forgassuk meg rizslisztben.
Tegyük a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Várjuk meg, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd főzzük további 8 percig.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát az olajon, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt keverjük el benne az édesítőt és a fahéjat, majd forgassuk meg benne a gombócokat.
A tejfölben keverjünk el porcukor állagú eritritet, majd díszítsük vele a gombócokat.
A fent leírt mennyiségekből 15 gombócot tudunk elkészíteni.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Valoryz támogatta.
