Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Krémtúrógombóc Cukor-, laktóz- és gluténmentesen!

Krémtúró Gombóc

Az olyan klasszikus recepteket is bátran alakíthatjuk, mint a túrógombóc, ami ez esetben rizsliszttel és rizsdarával készült!

A gombóc hozzávalóit mérjük ki és konyhai darálóban 1-2 perc alatt dolgozzuk össze. Fedjük le és tegyük hűtőbe egy órára pihenni.

 

Nagyjából 3 liter vizet forraljunk fel. A túrókrémből formázzunk egyforma méretű gombócokat. Ehhez forgassuk meg rizslisztben.

Tegyük a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Várjuk meg, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd főzzük további 8 percig.

 

Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát az olajon, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt keverjük el benne az édesítőt és a fahéjat, majd forgassuk meg benne a gombócokat. 

A tejfölben keverjünk el porcukor állagú eritritet, majd díszítsük vele a gombócokat.

A fent leírt mennyiségekből 15 gombócot tudunk elkészíteni.

Krémtúró gombóc cukor-, laktóz- és gluténmentesen!

TUDTAD?

A fehér rizsliszt

✔️hipoallergén

✔️magyar mezőgazdaságból származó rizsből készül

✔️vitaminokban (B1, B2, B3, B6, E) és

✔️ásványi anyagokban gazdag: foszfor, magnézium, cink, kálium, szelén is megtalálható benne.

Hozzávalók

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 500 g laktózmentes túró
  • 2 tojás
  • 80 g rizsdara
  • 50 g rizsliszt
  • 2 ek 1:4 édesítő
  • 1/4 citrom leve
  • ½ vanília őrlemény

 

Hozzávalók a bundához:

  • 200 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ½ ek 1:4 édesítő 
  • 1 tk fahéj

 

Tálaláshoz:

  • 250 g laktózmentes tejföl
  • 1 ek 1:4 édesítő őrölve
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 500 g laktózmentes túró
  • 2 tojás
  • 80 g rizsdara
  • 50 g rizsliszt
  • 2 ek 1:4 édesítő
  • 1/4 citrom leve
  • ½ vanília őrlemény

 

Hozzávalók a bundához:

  • 200 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ½ ek 1:4 édesítő 
  • 1 tk fahéj

 

Tálaláshoz:

  • 250 g laktózmentes tejföl
  • 1 ek 1:4 édesítő őrölve
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv