Gluténmentes, cukormentes és laktózmentes túrógombóc!

Krémtúró Gombóc

cukor- és laktózmentesen –

Hozzávalók a gombóchoz:

500 g laktózmentes túró

2 tojás

80 g rizsdara

50 g rizsliszt

2 ek 1:4 édesítő

1/4 citrom leve

½ vanília őrlemény

Hozzávalók a bundához:

200 g gluténmentes zsemlemorzsa

1 ek napraforgó olaj

½ ek 1:4 édesítő 

1 tk fahéj

Tálaláshoz:

250 g laktózmentes tejföl

1 ek 1:4 édesítő őrölve

A gombóc hozzávalóit mérjük ki és konyha darálóban 1-2 perc alatt dolgozzuk össze. Fedjük le és tegyük hűtőbe egy órára pihenni.

Nagyjából 3 liter vizet forraljunk fel. A túrókrémből formázzunk egyforma méretű gombócokat. Ehhez forgassuk meg rizslisztben.

Tegyük a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Várjuk meg, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd főzzük további 8 percig.

Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát az olajon, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt keverjük el benne az édesítőt és a fahéjat, majd forgassuk meg benne a gombócokat. 

A tejfölben keverjünk el porcukor állagú eritritet, majd díszítsük vele a gombócokat.

A fent leírt mennyiségekből 15 gombócot tudunk elkészíteni.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Valoryz támogatta.