Hozzávalók a krémhez:
180 g tehéntúró
125 g juhtúró
150 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt fűszerkömény
1,5 tk édes fűszerpaprika
só
bors
Hozzávalók a feltéthez:
1 közepes fej lilahagyma
50 ml olívaolaj
só
bors
A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeleteket vágjunk belőle. Egy kisebb tálba rakjuk, majd locsoljuk le annyi olívaolajjal, ami nagyjából elfedi. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el és tegyük félre, amíg elkészítjük a körözöttet.
A túrókat mérjük ki és egy villa segítségével törjük össze. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az őrölt fűszerköményt. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát – ízlés szerint használhatunk csípős fűszerpaprikát is. Keverjük el a fűszereket a túróval, majd adjunk hozzá tejfölt és alaposan keverjük el.
Tálaljuk kenyérre kenve, friss újhagymával és az olívaolajban pihentetett lilahagyma szeletekkel. Megszórhatjuk némi egész fűszerköménnyel is.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!