Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Karácsonyi gumicukor

Karácsonyi gumicukor

Hozzávalók

  • 2,5 db narancs
  • 30 g kristálycukor
  • 30 g őrölt étkezési zselatin
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs

A házi gumicukor készítése szórakoztató és kreatív módja annak, hogy egészségesebb, természetesebb alternatívát kínáljunk a bolti változatokkal szemben.

Friss gyümölcslevekkel, fűszerekkel és egyszerű hozzávalókkal dolgozva nemcsak az ízeket alakíthatjuk a saját ízlésünkhöz, hanem garantálhatjuk, hogy a finomságok mentesek a mesterséges adalékanyagoktól.

Az eredmény egyedi ízvilágú, szemet gyönyörködtető édesség, amely tökéletes ajándék vagy nassolnivaló lehet.

 

Így készítsd el a karácsonyi gumicukor receptet!

A narancsokat félbevágjuk, majd kifacsarjuk a levüket. A frissen facsart narancslé körülbelül 250 ml lesz a 2,5 db narancsból, de ha szükséges, egészítsük ki vízzel, hogy meglegyen a megfelelő mennyiség. Szűrjük át a levet, hogy eltávolítsuk a rostokat és magokat, majd öntsük egy kisebb lábasba. Adjuk hozzá a fűszereket és hagyjuk állni 2-3 órát.

Karácsonyi gumicukor recept házilag

Helyezzük a főzőedényt közepes lángra, adjuk hozzá a kristálycukrot. Melegítsük a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ha megvan, vegyük le és szűrjük le a narancslét, távolítsuk el a fűszereket.

Amíg a narancslé még meleg, keverjük hozzá az őrölt zselatint. Ha lapzselatint használunk, csavarjuk ki belőle a vizet és adjuk a meleg narancsléhez. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy a zselatin csomómentesen oldódjon fel a folyadékban. (Ha lapzselatint használunk, abból 18 darabra lesz szükség. Használat előtt áztassuk 10-15 percre hideg vízbe.)

Amikor a zselatin teljesen feloldódott, öntsük a keveréket szilikon bonbonformákba vagy egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tálcába. Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni 10-15 percig, majd helyezzük a formákat a hűtőbe legalább 2-3 órára, amíg a gumicukrok teljesen megdermednek.

Amikor a gumicukrok megdermedtek, óvatosan nyomjuk ki őket a formákból, vagy vágjuk fel a tálcán megdermedt masszát kis kockákra. Az elkészült gumicukrot légmentesen záródó dobozban tároljuk és egy héten belül fogyasszuk el.

Az ünnepi fűszerek és a narancs frissessége tökéletes harmóniában adja vissza a karácsony ízeit – igazi különlegesség minden édesszájú számára!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el lépésről-lépésre, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

Egy vicces történet szerint Hans Riegel, a gumicukor feltalálója, egy olyan édességet akart készíteni, amitől még a legmogorvább gyerekek is mosolyra fakadnak. Így született meg a Haribo gumimaci, ami eredetileg táncoló medvét formázott, mert Riegel imádta a vándorcirkuszokat.

Hozzávalók

  • 2,5 db narancs
  • 30 g kristálycukor
  • 30 g őrölt étkezési zselatin
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.