Gluténmentes Kakaós puffancs recept

Kakaós puffancs

…Gluténmentesen…

Hozzávalók 18 darabhoz

140 g Zellei csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék

50 g kakaó

2 tojás

60 g margarin

100g porcukor

10 g sütőpor

A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral simára keverem. Ehhez először fakanalat vagy spatulát használtam, mikor pedig már kezd összeállni, robotgéppel habosítottam.

Ezután mehet bele a tojás és ezt is kikeverem a kézi habverővel. 

Egy másik edénybe kimérem a lisztet, kakaót és sütőport, majd 3-4 részletben hozzáadom a tojásos keverékhez.

Ha robotgéppel alaposan összekevertem, kanállal kb egy kanálnyi mennyiséget veszek ki, majd golyóvá formázom a kezemmel. 

Ezt megcsinálom az egész tésztával, a kész golyókat egy lapos tányéron vagy vágódeszkán gyűjtöm. 

Ha mind megvan egy kistányérra kevés porcukrot öntök, megforgatom benne a golyókat és mehetnek is sütőpapírral bélelt tepsire. Az elkészült golyókat egy tepsin is ki tudjuk sütni, kb a duplájára dagad meg, de nem terül szét.

A sütőt előmelegítem légkeverésen 190 C fokon, majd a golyókat 12 perc alatt készre sütöm.