kakaós puffancs recept

Kakaós Puffancs

200 g liszt

100 g kakaó

4 tojás

120 g vaj

200 g porcukor

20 g sütőpor

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral simára keverem. Ezután mehet bele a tojás és ezt is kikeverem.

Egy másik edénybe kimérem a lisztet, kakaót és sütőport. Alaposan elkeverem, majd 3-4 részletben hozzáadom a tojásos keverékhez.

Ha robotgéppel alaposan összekevertem, elég sűrű masszív tésztát kellett kapnom.

Egy tányérra 2-3 evőkanál porcukrot kanalazok. Fagyiskanállal kiveszek belőle egy adagot, és meghempergetem a porcukorban. Kanállal is mérhetünk, a lényeg hogy egyforma adagokat kanalazzunk ki, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg.

Ezt megcsinálom az egész tésztával, a kész golyókat pedig sütőpapírral bélelt tepsire rakom. A leírt mennyiséget 2 tepsin süssük ki, így lesz helyük terülni.

A sütőt előmelegítem légkeverésen 190 C fokon, majd a golyókat 12 perc alatt készre sütöm.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!