Hirdetés
Kakaós-Kókuszos Granola

Kakaós – Kókuszos Granola

Az utóbbi években az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a természetes összetevőkre helyezett fókusz egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A granola pedig otthon természetes hozzávalókból is elkészíthető, így sokkal egészségesebb alternatíva a hagyományos reggelikhez képest!

A zabot mérjük ki egy nagyobb tálba. A granola receptekhez apró szemű zabpelyhet szoktam használni. Adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport és keverjük el.

 

Házi granola: Szabd testre, ahogy csak szeretnéd!

 

A mézet egy kisebb tálba mérjük ki és egy kicsit melegítsük fel, így sokkal folyósabb lesz és könnyebb lesz vele dolgozni. (nálam ez kb 45-60 másodperc a mikroban)

Öntsük a zabos keverékre a mézet és keverjük el alaposan, amíg mindenhol mézes nem lesz.

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra. A granola keveréket öntsük sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet a sütőbe 15 percre. A sütés ideje alatt 1-2 alkalommal vegyük ki és keverjük át, hogy ne égjen meg a keverék. Mivel nincsenek benne olajos magvak, amik könnyen megéghetnek, így nem kell 5 percenként átkeverni.

 

Kakaós- Kókuszos Granola

 

Ha kész vegyük ki és keverjük hozzá a kókusz chipset. Mivel én pirított kókuszt használtam, nem kellett a sütés alatt hozzákeverni. Ha natúr kókusz chips van nálad, akkor a sütési idő felénél keverd bele és süsd együtt őket.

Hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni, majd légmentesen zárjuk le, csatos üveg tökéletes választás, de bármilyen zárható csomagolásban jó pár hétig eláll. Ha kevesebb adagot szeretnénk készíteni, csak felezzük le a mennyiséget.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

Készítenél más ízben is granolát?
Próbáld ki a Fahéjas-Datolyás változatot is! Kattintsd ide érte!

TUTI TIPP

Szabd testre, ahogy csak szeretnéd! A házi granola előnye, hogy a saját ízlésednek megfelelően állíthatod össze a hozzávalókat! Tartsd légmentes csomagolásban, így hosszú időn át megőrzi roppanósságát!

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 500 g zabpehely
  • 20 g kakaópor
  • 100 g kókusz chips
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók:

  • 500 g zabpehely
  • 20 g kakaópor
  • 100 g kókusz chips
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv