Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojásfehérje
25 g 1:4 édesítő
150 g mandulaliszt
Krémhez:
5 tojássárga
35 g 1:4 édesítő
1 tk vanília kivonat
100 ml 15%-os tejszín
100 g vaj
Díszítés:
50 g szeletelt mandula
A tésztához a tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verem. Hozzáadom a mandulalisztet és az édesítőt, majd fakanállal óvatosan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd sütőpapírral bélelet kerek tortaformában 20 perc alatt készre sütöm.
A képen lévő tortához 20 cm átmérőjű formát használtam, ha nagyobbat használnál készítsd el a hozzávalók másfélszeresét, különben nagyon alacsony lesz tölteni.
A krémhez a tojássárgákat elkeverem az édesítővel és a tejszínnel, majd gőz fölött felmelegítem.
Akkor jó, ha hígabb puding állagot kapunk. Folyamatosan keverjük, hogy ne legyen darabos és a tojássárga vagy a tejszín ne csapódjon ki.

Félrerakom, majd alkalmanként elkeverem amíg kihűl.
Közben kimérem a vajat és hagyom szobahőmérsékleten melegedni. Amikor a krém kihűl és a vaj eléggé puha lett. Gépi habverővel simára keverem őket és ezzel a tortakrém el is készült.
A mandulát teflonserpenyőben, óvatosan, gyakran keverve pár perc alatt aranybarnára pirítom.
Ha minden kihűlt a kisült tésztát félbevágom, betöltöm a krém ⅔-ával, befedem a maradék krémmel. Rászórom a mandulát és készen is vagyunk.
Tipp: Ha szeretnél tovább csökkenteni a kalóriákon:
150 g mandulaliszt helyett használj 100 g finomlisztet és 50 g mandulalisztet.
Vaj helyett használj laktózmentes, csökkentett zsírtartalmú margarint.
Ezzel a 10 szeletes torta szeletenként nem 250, hanem 200 kalória lesz!