Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
házi tojáslikőr recept

Házi tojáslikőr

A tojáslikőr igazi ünnepi ital, ami nem hiányozhat a karácsonyi asztalról!

A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját kezdjük el habverővel habosítani. Amikor már kezd kivilágosodni, adjuk hozzá apránként a cukrot. Dolgozzuk addig, amíg nagyjából fel nem oldódik benne a cukor.

Egy főzőedényben melegítsük fel a tejet, a tejszínt, a vaníliát és a fűszereket. Alacsony hőfokon melegítsük, ne forraljuk fel. Amikor már kezd gőzölni, óvatosan öntsük hozzá a tojásos keverékhez, folyamatosan keverjük.

Gondoltad volna?
Az alkohol gyártás területén is választhatunk fenntarthatóbb italokból!
A Koskenkorva Vanilla vodka gyártói tudatosan harcolnak a klímaváltozás ellen:
saját bioenergia farmjuknak köszönhetően 99%-ban újrahasznosított bioenergiával működnek, amelynek alapját a learatott árpa fel nem használt részei adják.

A gyártáshoz felhasznált anyagok pedig mind 200 km-es körzeten belülről származnak, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomukon!

 

Ha elkevertük öntsük vissza a főzőedényben és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük addig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Szintén vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel.

házi tojáslikőr recept a dizájnkonyhán

Ellenőrizhetjük egy fakanál hátoldalával, hogy megfelelően besűrűsödött e. Ha a fakanál hátoldalán megáll vékony rétegben már jó, de pluszban még ellenőrizhetjük, ha elhúzzuk a fakanál hátoldalán az ujjunk és a hiányzó részbe már nem folyik be a tojáskrém.

Ekkor vegyük le a főzőlapról és tegyük félre 10-15 percre hűlni. Szűrjük át, majd hagyjuk még fél órát, hogy langyos legyen. Adjuk hozzá a vaníliás vodkát, keverjük el és öntsük egy üvegbe, ami zárható.

A tojáslikőrt a benne lévő alkohol tartósítja, így annak mennyiségétől függően hűtőben 2-4 hétig eláll. Alkoholmentesen is elkészíthetjük a tojáslikőrt, ebben az esetben viszont pár napon belül fogyasszuk el. Ha 200 ml vodkát adunk hozzá, kicsit enyhébb verziót kapunk belőle.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Whiskynet.hu támogatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!

TUTI TIPP

A tojásfehérjéből készíthetünk habcsókot és macaront is. Ha csak később szeretnénk felhasználni, nyugodtan fagyasszuk le.

Hozzávalók

  • 250 ml Koskenkorva Vanilla vodka
  • 200 ml habtejszín
  • 500 ml tej
  • 120 g cukor
  • 6 db (100 g) tojássárgája
  • 2 db szegfűszeg
  • ¼ tk őrölt fahéj
  • ¼ tk szerecsendió
  • 1 tk vanília kivonat
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 250 ml Koskenkorva Vanilla vodka
  • 200 ml habtejszín
  • 500 ml tej
  • 120 g cukor
  • 6 db (100 g) tojássárgája
  • 2 db szegfűszeg
  • ¼ tk őrölt fahéj
  • ¼ tk szerecsendió
  • 1 tk vanília kivonat
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv