A Harissa pasztát több helyen Tunézia nemzeti szószaként is említik.

Harissa Bab

Hozzávalók 2 főre

1 konzerv Globus Párolt Nagyszemű Fehér bab

3 ek Harissa krém

100 ml tejszín

1 kisebb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

4-5 levél friss bazsalikom

¼ citrom leve

1 ek olívaolaj

Hozzávalók a tálaláshoz:

½ citrom reszelt héja

~ 10 g reszelt parmezán

friss bazsalikom

2-4 szelet pirítós

Egy serpenyőben kezdjük el hevíteni az olívaolajat. Kockázzuk fel a vöröshagymát és pirítsuk 2-3 percig. Zúzzuk össze a fokhagymát és egy percig pirítsuk. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot és közepes hőfokon főzzük 1-2 percig. 

Adjuk hozzá a Harissa krémet, a tejszínt és az apróra vágott bazsalikom leveleket.

Főzzük 1-2 percig, amíg rotyogni nem kezd.

Tálaljuk pirítóson, reszelt parmezánnal, citromhéjjal és friss bazsalikommal.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A Harissa krém receptjét ide kattintva találod!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.