Hozzávalók 2 főre
1 konzerv Globus Párolt Nagyszemű Fehér bab
3 ek Harissa krém
100 ml tejszín
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4-5 levél friss bazsalikom
¼ citrom leve
1 ek olívaolaj
Hozzávalók a tálaláshoz:
½ citrom reszelt héja
~ 10 g reszelt parmezán
friss bazsalikom
2-4 szelet pirítós
Egy serpenyőben kezdjük el hevíteni az olívaolajat. Kockázzuk fel a vöröshagymát és pirítsuk 2-3 percig. Zúzzuk össze a fokhagymát és egy percig pirítsuk. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot és közepes hőfokon főzzük 1-2 percig.
Adjuk hozzá a Harissa krémet, a tejszínt és az apróra vágott bazsalikom leveleket.
Főzzük 1-2 percig, amíg rotyogni nem kezd.
Tálaljuk pirítóson, reszelt parmezánnal, citromhéjjal és friss bazsalikommal.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A Harissa krém receptjét ide kattintva találod!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.
